ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Η παρουσίαση του μονοθέσιου της McLaren για το 2015

F1: Η παρουσίαση του μονοθέσιου της McLaren για το 2015

Με τα χρώματα της... Mercedes παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο της McLaren. Ας δούμε τι έγινε στο Woking.

Όσοι περίμεναν πως η McLaren θα παρουσίαζε ένα μονοθέσιο με ρετρό / ιστορικά χρώματα έμειναν άφωνοι. Μάλλον οι Βρετανοί «χρωμάτισαν» την MP4-30 με τη νέα βαφή chrome και ότι τους έμεινε από το κόκκινο στα χρόνια της χορηγίας με την Vodafone (αλήθεια που είναι το λευκό της Honda;). Ελπίζουμε (όπως συνηθίζει η McLaren) αυτά τα χρώματα να είναι των δοκιμών και όχι τα μόνιμα.


Οι Fernando Alonso και Jenson Button τράβηξαν το κάλυμμα κι αποκάλυψαν την MP4-30, το νέο δημιούργημα της συνεργασίας McLaren-Honda. Η παρουσίαση του μονοθεσίου του 2015 έγινε στη βάση της McLaren, στο Woking.

Το ρύγχος είναι διαφορετικό, όπως αναμενόταν, (θυμίζει κάτι μεταξύ Ferrari και Red Bull Racing). Επίσης η MP4-30 είναι πιο στενή πίσω σε σχέση με την προκάτοχό της κι αυτό είναι δείγμα του πόσο καλή δουλειά έχει κάνει η Honda στο να περιορίσει τις διαστάσεις του κινητήρα.
Το πρώτο μονοθέσιο της νέας συνεργασίας της McLaren-Honda διαφέρει σημαντικά από αυτό του 2014 και είναι πολύ λογικό καθώς έχει αλλάξει ο επικεφαλής σχεδιασμού. Ο Peter Prodromou στο τέλος του 2014 επέστρεψε στο Woking και σχεδίασε της MP4-30.

Ο Prodromou έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο: Την αεροδυναμική απόδοση της McLaren και παράλληλα να προσφέρει ένα ευκολοδήγητο μονοθέσιο στους Fernando Alonso και Jenson Button. Ελπίζουμε η δουλειά του Peter Prodromou να δώσει καλύτερα αποτελέσματα από αυτή του Νικόλα Τομπάζη στη Ferrari.


Ο Fernando Alonso δήλωσε:

«Φυσικά είμαστε προετοιμασμένοι για μια περίοδο εκμάθησης αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η McLaren-Honda είναι απόλυτα αφοσιωμένη. Ο πρώτος μας στόχος είναι να πάρουμε τα μέγιστα από τις χειμερινές δοκιμές, να κατανοήσουμε το πακέτο που έχουμε και να το βελτιώσουμε» και ο Ισπανός πρόσθεσε: «Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και θα υπάρξουν προβλήματα, όμως είμαστε έτοιμοι. Έχουμε επικεντρωθεί στην εξέλιξη. Η McLaren είναι γνωστή για την ικανότητά της να έχει γρήγορα αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της αλλά και για την ικανότητά της να εξελίσσει ένα δυνατό πακέτο».

Ο Jenson Button είπε:

«Τα δεδομένα που έχω δει από τον προσομοιωτή και από αυτά που μου έχει πει ο Fernando σκέφτομαι ότι ταιριάζουμε όσον αφορά την οδήγηση του μονοθεσίου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία που θα πάρει. Ανυπομονώ γι' αυτή τη συνεργασία κι ελπίζω ότι θα είναι καλή» και ο Βρετανός κατέληξε: «Ο Fernando είναι πολύ έμπειρος οδηγός, είναι ολοκληρωμένος οδηγός όπως ακριβώς θα περίμενες να είναι ένας δις πρωταθλητής. Αυτό είναι σπουδαίο για εμένα. Μου αρέσει πολύ όταν ο team-mate μου με πιέζει σκληρά αλλά παράλληλα έχει και την εμπειρία να αποτυπώσει σωστά την αίσθηση που παίρνει από το μονοθέσιο. Το να έχεις έναν νέο οδηγό στην ομάδα είναι συναρπαστικό αλλά πάντα προτιμούσα να έχω έναν έμπειρο team-mate δίπλα μου. Στην F1 ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις. Ο Fernando κι εγώ έχουμε αγωνιστεί με πολλές ομάδες και η εμπειρία μας θα βοηθήσει την ομάδα να εξελιχθεί».

Τα παραλειπόμενα

  • Αρνητικά ήταν τα πρώτα σχόλια στο Twitter για το χρώμα της MP4-30. Όλοι μιλούσαν για μπογιά που περίσσεψε στο υπόγειο. Κάποιοι πιο τολμηροί έψαχναν το λογότυπο της... West.
  • Με πολύ καλά λόγια μίλησε ο Alonso για τον Kevin Jan Magnussen. Τον χαρακτήρισε, πολύ έμπειρο και γρήγορο.
  • Ανταγωνισμός. Η Mercedes μπλόκαρε λίγο τα social media με τις δοκιμές της στο Silverstone. Μόλις εμφάνιζε κάτι η McLaren αμέσως η Mercedes θυμόταν κάτι άλλο.

Σχετικές ειδήσεις