ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

24ώρες του Nurburgring: Θεατής χάνει τη ζωή του (photos και video)

24ώρες του Nurburgring: Θεατής χάνει τη ζωή του (photos και video)

Ένας θεατής πέθανε στο Nurburgring, όταν το αυτοκίνητο του Βρετανού οδηγού αγώνων Jann Mardenborough απογειώθηκε και προσγειώθηκε στο πλήθος εκτός πίστας.

Δυστύχημα στην πίστα του Nurburgring στο Nordschliefe αφήνει νεκρό ένα θεατή. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Jann Mardenborough για άγνωστο λόγο, απογειώθηκε έκανε μία περιστροφή στον αέρα πέρασε πάνω από την προστατευτική περίφραξη της πίστας και προσγειώθηκε σε ένα σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί θεατές. Το Nissan GTR ήταν στον αέρα για περίπου 30 μέτρα πριν περάσει την προστατευτική περίφραξη της πίστας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης από τις 24 ώρες του αγώνα ο Jann Mardenborough έχασε τον έλεγχο του Nissan του GT-R NISMO GT3 όταν εκείνο απογειώθηκε με περισσότερα από 170 χιλιόμετρα κοντά στο σημείο Posten 80 (STreckenabschnitt Flugplatz) έκανε μία περιστροφή και έμεινε για περίπου 30 μέτρα στον αέρα. Πέρασε πάνω από το προστατευτικό δίχτυ περίφραξης και προσγειώθηκε με το πίσω μέρος του σε ένα σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί θεατές.

Αμέσως ο αγώνας διακόπηκε και στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε το ιατρικό επιτελείο της πίστας για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Παρά την άμεση επέμβαση, ένας από τους θεατές δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του στο ιατρικό κέντρο του Nurburgring. Οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, μεταξύ αυτών και ο Βρετανός οδηγός του GT-R, ο οποίος είχε μόνο κάποιες εκδορές και μώλωπες αλλά ήταν σοκαρισμένος.

Οι διοργανωτές του αγώνα έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Ο εναρκτήριος αγώνας του VLN Πρωταθλήματος Αντοχής στο Nürburgring αμαυρώθηκε από ένα ατύχημα το Σάββατο κατά το οποίο τραυματίστηκαν αρκετές θεατές. Ένας από τους θεατές έχασε τη ζωή του, παρά τις άμεσες ενέργειες του πληρώματος διάσωσης του ιατρικού κέντρου της πίστας. Οι άλλοι τραυματισμένοι θεατές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για συνεχή ιατρική φροντίδα. Ο αγώνας διεκόπη και δεν έγινε επανεκκίνηση. Η VLN και οι διοργανωτές είναι βαθύτατα θλιμμένοι από το ατύχημα, και τις σκέψεις τους είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. »

Εκφράζοντας τις σκέψεις τους σχετικά με το περιστατικό, η ομάδα για την οποία οδηγούσε ο Mardenborough (Nissan) έκανε και αυτή μία δήλωση: «Τα σημερινά συμβάντα ήταν μια τραγωδία. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και λυπημένοι από αυτά. Η ομάδα συνεργάζεται πλήρως με τους διοργανωτές του αγώνα για να προβεί σε άμεση και εμπεριστατωμένη έρευνα για το περιστατικό».

Ποιος είναι ο Jann Mardenborough

Ο Mardenborough, είναι 23 ετών και κατάγεται από το Κάρντιφ. Έγινε γνωστός για την επική άνοδό του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μόλις τέσσερα χρόνια μετά τη νίκη του στο παιχνίδι «Gamer-to-Racer» της Nissan.


Το 2011, κέρδισε το GT Academy, ένα παιχνίδι / show, το οποίο διαχειρίζεται η Nissan και η Sony που μετατρέπει τους παίκτες video games σε επαγγελματικές αγωνιζόμενους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ο Mardenborough είχε αγωνιστεί σε αγώνες σπορ αυτοκινήτων και μονοθέσιων. Η Nissan είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα πως ο Mardenborough θα λάμβανε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τις 24 Ώρες του Le Man.

Σχετικές ειδήσεις