ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν.Πρωτάθλημα Ράλλυ: Προετοιμασίες για το Ράλλυ Αμαρύνθου (photos)

Παν.Πρωτάθλημα Ράλλυ: Προετοιμασίες για το Ράλλυ Αμαρύνθου (photos)

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 3ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου, που θα διεξαχθεί στις 24-25 Οκτωβρίου, προκειμένου τόσο οι αγωνιζόμενοι, όσο και οι θεατές να απολαύσουν έναν άρτιο οργανωτικά αγώνα.

Τον αγώνα που διοργανώνει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) προσμετράει τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όσο και στο αντίστοιχο των Ιστορικών αυτοκινήτων.

Η οργάνωση έχει εξασφαλίσει προνομιακές τιμές για τους αγωνιζόμενους και τους μηχανικούς στο Ξενοδοχείο «Holidays in Evia», το οποίο για άλλη μια χρονιά στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές στο ξενοδοχείο που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αμαρύνθου, έχει θέα στη θάλασσα και ιδιόκτητο πάρκινγκ, είναι 35 Ευρώ για το μονόκλινο δωμάτιο και 40 Ευρώ για το δίκλινο (τη βραδιά), το διήμερο 23 - 24 Οκτωβρίου (Υπεύθυνη Κρατήσεων: Susanne Schmitz - Τηλ: 22290 41000 – email: reservations@hie-ev.com, www.hie-ev.com). Η προσφορά αφορά αποκλειστικά τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες τους. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό.

Να υπενθυμίσουμε πως η 3η έκδοση του Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές, με τη δράση να ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου 24 Οκτώβρη με την ειδική διαδρομή Πισσώνας που διεξάγεται για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του αγώνα. Ύστερα από 3 περάσματα από τις ειδικές του Γυμνού και του Τραχηλίου, ο αγώνας θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτώβρη. Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι 83.51.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

Ειδική Διαδρομή Νο 1 Πισσώνας
Περιγραφή : Η ειδική διαδρομή ξεκινάει στην έξοδο του χωριού Πισσώνας προς Πούρνο – Ερέτρια. Τα πρώτα 8.35 χλμ είναι πολύ τεχνικά σχετικά γρήγορα και ελάχιστα ανηφορικά μέχρι που περνάει έξω από το χωριό Θεολόγος. Μετά η Ε.Δ. γίνεται ιδιαίτερα γρήγορη, μέχρι να φτάσει στο υψηλότερο σημείο της όπου η θέα του Ευβοϊκού κόβει την ανάσα. Τέλος, περίπου 3,5 χλμ «ελεύθερης πτώσης» οδηγούν στον τερματισμό της διαδρομής.

Οδηγίες θεατών

Αφετηρία : Από την Αμάρυνθο κατευθύνεστε προς Ερέτρια και στην είσοδο της πόλης στην μεγάλη πλατεία πηγαίνετε δεξιά προς Χαλκίδα. Σε 11.30 χλμ και αμέσως μετά από τα εργοστάσια της Neoset και απέναντι από το πρατήριο ΕΚΟ, ακριβώς στην ταμπέλα «Βασιλικό» στρίβετε λοξά δεξιά . Σε 2.85 χλμ όπου ταμπέλα δεξιά ¨Φύλλα – Αφράτι» εσείς συνεχίζετε αριστερά και περνάτε πάνω από την γέφυρα. Σε 100 μέτρα αμέσως μετά την γέφυρα τρίβετε δεξιά προς «Δ.Δ. Αφράτου 2- Χαλκίδα 9» . Σε 550 μέτρα συνεχίζετε δεξιά και σε 800 μέτρα στο μεγάλο “Stop” συνεχίζετε ευθεία. Σε 8.30 χλμ γίνεται χωματόδρομος και σε 650 μέτρα γίνεται και πάλι άσφαλτος. Σε 480 μέτρα στο “Stop” παρκάρετε και σε 350 μέτρα στο δεξί σας χέρι, ξεκινάει η Ε.Δ. Τα πρώτα κομμάτια είναι πολύ ενδιαφέροντα για παρακολούθηση.

Τερματισμός : Από Αμάρυνθο κατευθύνεστε προς Ερέτρια και περίπου στα 6.50 χλμ και 250 μέτρα μετά από ένα πρατήριο «ΕΤΕΚΑ» στρίβετε δεξιά προς κτήμα Μπουρέλη. Στα 250 μέτρα ακολουθείτε τον δρόμο δεξιά και σε 1.40 χλμ στο «τριγωνάκι» στρίβετε αριστερά. Σε 2.40 χλμ θα συναντήσετε τον τερματισμό της Ε.Δ. όπου μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε κάποια από τις τελευταίες κατηφορικές καμπές.

Ειδική Διαδρομή Γυμνό 2-4-6


Περιγραφή : Η Ειδική Διαδρομή ξεκινάει 600 μέτρα μετά την έξοδο του χωριού Γυμνό, προς Σέτα και έχει μήκος 14.02 χλμ.
Πρόκειται για μία πολύ τεχνική ειδική διαδρομή, με γρήγορο και στενό κομμάτι για τα πρώτα 1300 μέτρα. Αυτό ακολουθείται από ανηφορικό και σχετικά στενό κομμάτι για τα επόμενα 2,7 χλμ. Μετά ο δρόμος γίνεται σχετικά επίπεδος με γρήγορα και τεχνικά κομμάτια για άλλα 5,5 χλμ που ακολουθούνται από 4.5 χλμ γρήγορης και κατηφορικής απόλαυσης. Ο τερματισμός βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Θαρούνια.

Οδηγίες θεατών

Αφετηρία : Αμέσως μετά την κεντρική Πλατεία της Αμαρύνθου, στρίβετε αριστερά στα «Συστεγασμένα Φαρμακεία Αμαρύνθου» προς Σέτα. Στα 280 μέτρα πάτε δεξιά και στα 30 μέτρα πάτε αριστερά. Σε 500 μέτρα, στο δίχαλο, πάτε αριστερά προς Καλιθέα-Γυμνό-Σέτα. Σε 3,49 χλμ όπου περίπτερο, συνεχίζετε αριστερά στον κεντρικό και σε 1,4 χλμ, αμέσως μετά την Avin, συναντάτε μια πολύ επικίνδυνη (!!!) δεξιά στροφή, όπου στρίβετε δεξιά. Σε 700 μέτρα αφήνετε δεξιά σας την ταβέρνα Διόνυσος και συνεχίζετε ευθεία και σε 90 μέτρα στο δίχαλο πάτε δεξιά. Σε 510 μέτρα πριν την ταβέρνα Όλυμπος, πάτε δεξιά και σε 600 μέτρα στην οδό Μιαούλη πάτε αριστερά. Σε 600 μέτρα φτάνετε στον Σ.Ε.Χ.

Ενδιάμεσα : Aπό το χωριό Σέτα προς Γυμνό, σε 3 χλμ φτάνετε σε αλλαγή πορείας στο 9,60 χλμ της ειδικής διαδρομής.

Τερματισμός : Από την κεντρική Πλατεία της Αμαρύνθου συνεχίζετε ευθεία τον παραλιακό προς Αλιβέρι, και στα 11,70 χλμ στρίβετε αριστερά προς Αγ. Ιωάννη-Παρθένι-Παναγιά-Θαρούνια. Σε 70 μέτρα συνεχίζετε ευθεία. Σε 5,46 χλμ πάτε δεξιά όπου καφέ πινακίδα «Λαογραφικό Μουσείο» και αμέσως αριστερά. Σε 380 μέτρα όπου στάση πάτε αριστερά και σε 190 μέτρα στο δίχαλο πάτε δεξιά. Σε 130 μέτρα ανάμεσα στα σπίτια πάτε αριστερά. Σε 130 μέτρα συνεχίζετε ευθεία προς Παρθένι και σε 6,28 χλμ στην πέτρινη βρύση πάτε δεξιά προς Παναγιά – Θαρούνια. Σε 3,22 χλμ στην μεγάλη πινακίδα συνεχίζετε αριστερά και σε 3,52 χλμ πριν τη διασταύρωση, παρκάρετε. Με τα πόδια περνάτε μέσα από το χωριό Θαρούνια και σε 500 μέτρα φτάνετε στο Stop της ειδικής διαδρομής.

Ειδική Διαδρομή 3-5-7 Τραχήλι

Περιγραφή : Ιδιαίτερα γρήγορη και κατά τα 4/5 κατηφορική ειδική διαδρομή με εναλλαγές στο οδόστρωμα, μήκους 8.05 χλμ. Η χαρά των μικρών αυτοκινήτων !!!
Εντυπωσιακά θεαματική στο σημείο της εκκίνησης.

Οδηγίες Θεατών
Αφετηρία : Ίδιες οδηγίες που υπάρχουν για τον τερματισμό της ειδικής διαδρομής «Γυμνό» μέχρι τη διασταύρωση που παρκάρετε, όπου αυτήν τη φορά στρίβετε δεξιά. Σε 3,53 χλμ στην είσοδο του χωριού Τραχήλι, πάτε λοξά αριστερά επάνω και σε 90 μέτρα στο «Τ» πάτε δεξιά. Σε 30 μέτρα πάτε όλο αριστερά μπροστά από την εκκλησία και σε 230 μέτρα στο «Τ» πάτε δεξιά. Σε 1300 μέτρα φτάνετε στον Σ.Ε.Χ. από όπου βλέπετε αμφιθεατρικά τα πρώτα 3 χλμ της ειδικής διαδρομής.

Ενδιάμεσα : Φεύγετε από την Αμάρυνθο με κατεύθυνση προς το Αλιβέρι. Στα 11,7 χλμ πάτε αριστερά προς Αγ. Ιωάννη-Παρθένι-Παναγιά-Θαρούνια και στα 70 μέτρα πάτε δεξιά. Σε 200 μέτρα στρίβετε αριστερά και σε 3,87 χλμ στον κεντρικό πάτε δεξιά και αμέσως μετά την γέφυρα στρίβετε αριστερά προς Αγ. Λουκά. Σε 950 μέτρα στο δίχαλο πάτε δεξιά και σε 190 μέτρα στην πλατεία πάτε αριστερά και αμέσως δεξιά. Στα 140 μέτρα (όπου αριστερά σας καθρέφτης) πάτε δεξιά και αμέσως αριστερά στην οδό Λουκά Ρήγα. Σε 300 μέτρα στο δίχαλο όπου εικονοστάσι πάτε αριστερά και σε 1000 μέτρα φτάνετε σε αλλαγή πορείας στο 6,95 χλμ της ειδικής διαδρομής.

Φωτογραφείες: PhotoRallyPress

Σχετικές ειδήσεις