ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Sepang: Ανάμεικτα συναισθήματα για J. Lorenzo V. Rossi

MotoGP Sepang: Ανάμεικτα συναισθήματα για J. Lorenzo V. Rossi

Αισιοδοξία για τον Jorge Lorenzo, αγωνία και απογοήτευση για τον Valentino Rossi. Οι δύο αναβάτες της Yamaha βλέπουν διαφορετικά το Grand Prix της Μαλαισίας στη Sepang.


Ο Jorge Lorenzo βλέπει επιτυχία στον αγώνα στη Sepang και άφησε να εννοηθεί ότι η τρίτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν το καλύτερο που μπόρεσε να πετύχει σε μια πίστα που τη χαρακτήρισε ως μια από τις χειρότερες για τη Yamaha.

Πάντως ο Ισπανός παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να κινηθεί στο ρυθμό των δυο Honda, καθώς θα δίνει τη μάχη του για να επικρατήσει και έναντι του συναθλητή του Valentino Rossi στη μάχη για τη δεύτερη θέση, του πρωταθλήματος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την τρίτη θέση, διότι ήξερα ότι πέρα από την εργοστασιακή ομάδα και οι άλλες Honda, όπως του Stefan (Brandl) ή του Alvaro (Bautista) θα ήταν γρήγορες εδώ. Στο τέλος κατάφερα να είμαι και εγώ στην πρώτη σειρά» δήλωσε ο «X-Cute» και πρόσθεσε: «Προσπάθησα για την pole, αλλά σε σχέση με τις Honda χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω επιτάχυνση όταν βγαίνουμε από τις στροφές. Νομίζω όμως ότι τους πλησιάζουμε, όσον αφορά στο ρυθμό. Είναι ίσως μια από τις χειρότερες πίστες της Yamaha, αλλά είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που κάνουμε εδώ. Η μοτοσυκλέτα είναι καλή παντού, στα φρένα, στις στροφές, στην επιτάχυνση. Θα προτιμούσα να γίνει ο αγώνας στο στεγνό, αλλά αν βρέξει θα είμαστε και πάλι έτοιμοι»

Αντίθετα με τον Lorenzo ο Valentino Rossi δυσκολεύεται από την πρώτη ημέρα στην πίστα της Μαλαισίας και παρά τη μικρή του πρόοδο στις κατατακτήριες δοκιμές, δύσκολα θα διεκδικήσει μια θέση στο podium.

«Είναι δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμένα, διότι δεν μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο set-up για τη μοτοσυκλέτα. Δουλεύουμε πολύ, αλλά δυστυχώς υποφέρουμε» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του «doctor».

«Οι ρυθμίσεις μου δεν είναι καλές, δεν οδηγώ όπως θέλω και δεν είμαι ανταγωνιστικός. Οι Honda είναι πιο γρήγορες και με καλύτερο ρυθμό αλλά και ο Jorge (Lorenzo) είναι πιο γρήγορος από εμένα» , σχολίασε ο Vale.

«Δεν είναι τόσο άσχημο το να ξεκινάς από τη δεύτερη σειρά. Για να παραμείνω όμως κοντά στους πρώτους, θα πρέπει να περάσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον Dovi και τον Bradl. Έπρεπε να δοκιμάσουμε το σκληρό μπροστά, αλλά δυστυχώς είχα chatter κι έπεσα. Αύριο θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αγωνιστούμε με αυτό, ή με το μεσαίο που έχει καλύτερη πρόσφυση, αλλά πρέπει να είσαι πιο προσεχτικός και να πιέζεις παραπάνω», κατέληξε ο Rossi.