ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Μ.Marquez: Επόμενος στόχος το ρεκόρ

MotoGP Μ.Marquez: Επόμενος στόχος το ρεκόρ

O Marc Marquez δήλωσε ότι μετά τη δύσκολη νίκη του στο Grand Prix της Μαλαισίας στην πίστα της Sepang, βάζει στόχο ένα νέο ρεκόρ.


Ο 21χρονος Marquez κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στη Μαλαισία επικρατώντας του Valentino Rossi. Ο αναβάτης της Honda ισοφάρισε το ρεκόρ του Doohan με τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν. Επόμενος στόχος του το Grand Prix στην πατρίδα του στην πίστα της Βαλένθια, όπου αν κερδίσει θα γίνει ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού που θα πετύχει 13 νίκες μέσα σε μια σεζόν.

«Στη Βαλένθια δεν θέλω καθόλου πίεση, θέλω απλά να το διασκεδάσω» δήλωσε ο Marquez και πρόσθεσε: «Στη Μαλαισία πίεσα στο 100% διότι αν είχα ακόμα μια πτώση ή έναν άσχημο αγώνα, η πίεση στη Βαλένθια θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά μετά τη νίκη στη Sepang είμαι πιο ελεύθερος».

Η φοβερή ζέστη στη Μαλαισία έφερε τους αναβάτες στα όριά τους, κάτι που παραδέχτηκε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής: «Ήταν ένας πολύ, πολύ δύσκολος αγώνας, ειδικά για τη φυσική μας κατάσταση κάτι που μας οδηγούσε σε λάθη. Στην αρχή, στην πρώτη στροφή φρέναρα αργά και ανοίχτηκα πολύ. Μετά ακούμπησα τον Jorge (Lorenzo) κι έχασα αρκετές θέσεις. Στους επόμενους γύρους πίεσα πολύ για να προσπεράσω τους αναβάτες εμπρός από εμένα και όταν έφτασα τους οδηγούς της Yamaha, προσπάθησα να κρυώσω τα φρένα και να μην πιέζω πολύ τα ελαστικά» και ο Marquez κατέληξε:

«Μετά, στους τελευταίους εφτά ή οχτώ γύρους προσπάθησα να τους περάσω και να δώσω το 100%, αλλά ήταν πολύ δύσκολο με τέτοια ζέστη. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος που κατάφερα και κέρδισα και ισοφάρισα το ρεκόρ του Mick Doohan».