ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SX Bercy: O E.Tomac είναι ο νέος βασιλιάς του Bercy

SX Bercy: O E.Tomac είναι ο νέος βασιλιάς του Bercy

O διάσημος ευρωπαϊκός αγώνας Supercross de Bercy άλλαξε φέτος (στην 32η διοργάνωσή του) εγκατάσταση και από το στάδιο του Bercy έγινε στο κλειστό γήπεδο της Lille.

Η αλλαγή στο τερέν δεν μείωσε την επιτυχία του ετήσιου αγώνα Supercross στο Bercy. Η 32η διοργάνωση έγινε φέτος στη Lille και η επιτυχία ήταν και πάλι μεγάλη, όπως και στους προηγούμενους αγώνες του θεσμού, με πολλά μεγάλα ονόματα από Αμερική και Ευρώπη.

Νικητές στο τέλος του διήμερου αγώνα αναδείχτηκαν οι Eli Tomac στην SX1 και Maxime Desprey στην SX2 ενώ το τρόπαιο των εθνών πήρε η Αμερική.

Κατηγορία SX1

H παρουσία του Εli Tomac στο Παρίσι ήταν εκπληκτική. Πήρε σχεδόν όλες τις εκκινήσεις στα τέσσερα σκέλη αλλά και στην Superpole ενώ είχε και τον ταχύτερο χρόνο και τις δύο ημέρες.

ος)και τους τέσσερις τελικούς (Το αποτέλεσμα, ήταν να κερδίσει άνετα και τους τέσσερις τελικούς (Σάββατο και Κυριακή). Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο δύο φορές νικητής του θεσμού Justin Barcia που δεν ξεκίνησε καλά το Σάββατο έχοντας πτώση στην εκκίνηση. Στα υπόλοιπα τρία κατάφερε να βρει ρυθμό και να περάσει στην πρώτη τριάδα πετυχαίνοντας τερματισμούς (8ος, 3ος, 2ος και 2ος).

Με σταθερούς τερματισμούς (3ος, 4ος, 4ος και 5ος) ο Malcolm Stewart ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Weston Peick (12ος, 11ος, 3ος και 3ος). Από τους Γάλλους, ο Fabien Izoird ήταν ο καλύτερος τερματίζοντας στην τέταρτη θέση στην κατάταξη και των δύο ημερών.

Κατηγορία SX2

Ο Maxime Desprey μονοπώλησε την πρώτη θέση στη μικρή κατηγορία. Ο μόνος που μπόρεσε να του αντισταθεί ήταν ο Thomas Do που προσπάθησε αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο σκέλος. Ο Γάλλος τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τερματισμούς στην 3η, 2η, 2η και 2η θέση.

Για την τρίτη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των Ben Watson και Josse Sallefranque. Οι δύο οδηγοί ισοβάθμησαν αλλά ο Βρετανός Watson πήρε την τρίτη θέση έχοντας καλύτερα αποτελέσματα στα τελευταία σκέλη.

Σχετικές ειδήσεις