ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

HONDA: Βελτιωμένο στα σημεία το CB125F

HONDA: Βελτιωμένο στα σημεία το CB125F

Μία προσιτή-entry level μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. πρέπει να είναι πολυδιάστατο εργαλείο. Ωστόσο για πολλούς νέους αναβάτες ένα 125άρι αποτελεί το ξεκίνημα της δίτροχης περιπέτειάς τους, η πρώτη τους μοτοσυκλέτα.

Η CB125F παρουσιάζεται ανανεωμένη, με το «γυμνό» χωρίς φέρινγκ στυλ της οικογένειας CB-F να κυριαρχεί, με νέο πλαίσιο κινητήρα και τροχούς 18 ιντσών.

Ο νέος αερόψυκτος κινητήρας έχει σχεδιαστεί με κριτήριο την ευχρηστία σε πραγματικές συνθήκες, αποδίδει υψηλή ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και διαθέτει αντικραδασμικό άξονα και νέες ρυθμίσεις ψεκασμού PGM-FI. Η ποιότητα κατασκευής έχει βελτιωθεί, ενώ η τιμή αγοράς και το κόστος ιδιοκτησίας παραμένουν εξόχως ελκυστικά.

Μία προσιτή-entry level μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. αντιπροσωπεύει τον πιο οικονομικό τρόπο μετάβασης από το σημείο Α στο σημείο Β, από απόψεως τιμής αγοράς αλλά και λειτουργικού κόστους. Γι' αυτούς τους αναβάτες πρέπει να είναι ανθεκτική, εύχρηστη και οικονομική: το κυριότερο, ένα απλό και χωρίς προβλήματα μέσο μεταφοράς.

Ωστόσο για πολλούς νέους αναβάτες ένα 125άρι αποτελεί το ξεκίνημα της δίτροχης περιπέτειάς τους. Επομένως, χρειάζεται να προσφέρει όλα τα παραπάνω, αλλά και τη συγκίνηση και την ελευθερία, απόλαυση που οι δύο τροχοί φέρνουν στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Επίσης πρέπει να είναι εύκολη για να τη διαχειρίζεται ένας αρχάριος στη φάση που μαθαίνει, με ποιότητα κατασκευής που τον κάνει περήφανο και στυλ που προσθέτει αξιοπιστία στο δρόμο.

Για όλους τους κατασκευαστές είναι σημαντικό να καλωσορίζουν και να μυούν νέους πελάτες στη μάρκα τους. Εάν η πρώτη εμπειρία είναι καλή, μπορεί να δημιουργηθεί μία μακροχρόνια σχέση κυρίως όταν υπάρχει μία «οικογενειακή εξέλιξη» στη γκάμα που σχετίζεται με την πάροδο της ηλικίας και την απόκτηση εμπειρίας.

Η Honda CBF125 έχει αποδειχτεί μία ανθεκτική, φιλική προς το χρήστη προσιτή μοτοσυκλέτα. Η νέα 2015 CB125F βασίζεται σε φρέσκα γονίδια έχοντας διατηρήσει όμως τα θεμελιώδη πλεονεκτήματα του προηγούμενου μοντέλου, και δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, ευχρηστία και ελκυστική εμφάνιση.

Σχεδιαστικά, η νέα CB125F έχει έντονη ομοιότητα με τις μοτοσυκλέτες της ίδιας οικογένειας, τη δικύλινδρη CB500F και την τετρακύλινδρη CB650F.

Το νέο ατσάλινο πλαίσιο προσφέρει αντοχή, ενώ η γεωμετρία του διασφαλίζει άμεση απόκριση και ασφαλές κράτημα. Ανανεωμένοι τροχοί 18-ιντσών (από 17") εξομαλύνουν τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και βοηθούν στην ευστάθεια, όπως και το τηλεσκοπικό πιρούνι και τα δύο πίσω αμορτισέρ. Το αποτελεσματικό και φιλικό προς τον επιβάτη φρενάρισμα επιτυγχάνεται από το σύστημα πέδησης που διαθέτει υδραυλικό δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω.

Η καρδιά και η ψυχή της νέας CB125F είναι ο μονοκύλινδρος κινητήρας ψεκασμού, που εξελίχθηκε για να προσφέρει υψηλά αποθέματα ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές με ζωηρή απόκριση στο γκάζι. Παρέχει άμεση επιτάχυνση στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και είναι ομαλός στη λειτουργία του σε όλο το εύρος των στροφών χάρη στην προσθήκη αντικραδασμικού άξονα. Επίσης είναι οικονομικός και ξεκινά εύκολα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες χάρη στη σχεδίαση του σύγχρονου συστήματος ψεκασμού PGM-FI.

Η CB125F «παντρεύει» το street style των μεγαλύτερων αδερφών της με ένα φαρδύ και μυώδες εμπρός τμήμα. Πλευρικά καλύμματα με αιχμές εκτείνονται από το ρεζερβουάρ, ενώ τα ανάγλυφα πίσω πλαϊνά λεπταίνουν προς τα πίσω, ελαχιστοποιώντας παράλληλα και τη διαφορά ύψους μεταξύ αναβάτη και συνεπιβάτη.

Το συμπαγές κάλυμμα που πλαισιώνει τον πολυεδρικό προβολέα και τα όργανα ολοκληρώνει τη δυναμική νέα εμφάνιση. Διάφανα φλας και πορτοκαλί λάμπες προσθέτουν μία στυλάτη τελική πινελιά.

Ο κινητήρας, η εξάτμιση και ο σιγαστήρας, το κάτω τμήμα του πιρουνιού και οι τροχοί είναι σε μαύρο χρώμα, υπογραμμίζοντας τις ζωηρές γραμμές και τη λαμπερή βαφή.

Σαν ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιείται για καθημερινές μετακινήσεις, σε σχολές οδήγησης και θα μυεί τον αναβάτη στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, η θέση οδήγησης είναι όρθια και ξεκούραστη, με πιο μπροστά τοποθετημένα μαρσπιέ και φαρδύ τιμόνι, που διασφαλίζουν τέλειο έλεγχο, αυτοπεποίθηση, και σφαιρική ορατότητα. Το ύψος της σέλας είναι 775 χιλιοστά ενώ το βάρος της (γεμάτη) είναι μόλις 128kg.

Τα δύο πίσω αμορτισέρ προσφέρουν ρύθμιση προφόρτισης 5 σταδίων και συμπληρώνουν την οδηγική ποιότητα του τηλεσκοπικού πιρουνιού με διαδρομή 120mm. Οι στυλάτες ζάντες αλουμινίου 6 μπράτσων 18-ιντσών, μπροστά και πίσω, αυξάνουν την ευστάθεια και οδηγική ποιότητα στους δρόμους των πόλεων. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 80/100 μπροστά και 90/90 πίσω. Ένας εμπρός δίσκος 240mm με δαγκάνα δύο εμβόλων συνεργάζεται άριστα με το πίσω ταμπούρο των 130mm.

Η CB125F θα διατίθεται σε τέσσερις αποχρώσεις:

Pearl Twinkle Yellow

Onyx Blue Metallic

Pearl Sunbeam White

Candy Blazing Red

Σχετικές ειδήσεις