ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Ο Marquez απαντά στην κριτική

MotoGP: Ο Marquez απαντά στην κριτική

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez έδωσε τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα και την κριτική, που δέχτηκε για τη μετακίνησή του στην Ανδόρα, για να γλυτώσει την φορολογία εισοδήματος.

Η συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα Dirt Track, Superprestigio, στην πόλη της Βαρκελώνης ήταν το κατάλληλο μέρος για να μιλήσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP, Marc Marquez. Ο 21χρονος είπε τη δική του εκδοχή λέγοντας πως η μετακίνηση αυτή δεν έγινε για φορολογικούς λόγους, αλλά για να μπορέσει να προπονηθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο Marquez (και λόγω ηλικίας αλλά και λόγω αδικίας όπως δήλωσε) ήταν συναισθηματικά φορτισμένος για την κριτική που δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα. Ο ίδιος είπε πως παρά το ότι έχει δικό του σπίτι στην Ανδόρα, θα συνεχίσει να πληρώνει φόρους στην Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι θα κρατήσει την Ισπανική υπηκοότητα.

«Το κίνητρό μου δεν ήταν οι φόροι και πολύ περισσότερο δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πληρώνω και θα πληρώνω τους φόρους μου στην Ισπανία» ήταν τα πρώτα λόγια του αναβάτη της Honda και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να πω αυτά που θέλω, διότι δεν συνηθίζω να μιλάω για την προσωπική μου ζωή, αλλά αυτή είναι μια σημαντική περίπτωση. Αυτοί που με ξέρουν, γνωρίζουν ότι ανέκαθεν ήμουν ειλικρινής και τίμιος. Είμαι 21 χρονών, μένω με την οικογένειά μου και πάντα είχα καλή σχέση μαζί τους, αλλά όπως όλοι οι νέοι θέλω το δικό μου χώρο, το δικό μου σπίτι. Έτσι επέλεξα να μείνω στην Ανδόρα, διότι έχω πάει εκεί πολλούς χειμώνες. Είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για μένα ώστε να προετοιμαστώ σωματικά» και ο Πρωταθλητής του 2014 κατέληξε: «Ξέρω ότι όλοι έχουν τη γνώμη τους και κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Δεν θα δικαιολογήσω τον εαυτό μου σε κανέναν, αλλά θεωρώ ότι η κριτική που μου έγινε ήταν πολύ σκληρή. Η τελευταία εβδομάδα ήταν δύσκολη και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι υποστήριξαν εμένα και την οικογένειά μου. Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσω να διασκεδάζω οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα μου».

Σχετικές ειδήσεις