ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SBK: Οι αλλαγές για το 2015

SBK: Οι αλλαγές για το 2015

Τον πρώτο μήνα του χρόνου περιμένουμε τις πρώτες επίσημες δοκιμές των ομάδων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος των Superbikes για το 2015.

Τον Ιανουάριο ξεκινά η περίοδος δοκιμών για τις ομάδες και τους αναβάτες, προτού ταξιδεύσουν στο Phillip Island της Αυστραλίας, για τον πρώτο αγώνα μιας σεζόν, που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Αλλαγές κανονισμών, αναβατών και ομάδων ανακάτεψαν την... τράπουλα στα Superbikes, που μπαίνει σε μία νέα περίοδο. Ας δούμε πως διαμορφώνονται οι παράμετροι του 2015:

Πρώτα από όλα ο Sylvain Guintoli,που πήρε τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο στα SBK το 2014 θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν, υπερασπιζόμενος την Ανώτερη Διάκριση πάνω σε μια τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα. Ο 32χρονος αναβάτης άλλαξε ομάδα και θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτα της Honda το 2015, ενώ δίπλα του θα βρίσκεται ο Πρωταθλητής της κατηγορίας Supersport, Michael van der Mark. Ο ως τώρα «πιστός» αναβάτης της Honda, Jonathan Rea, θα αγωνίζεται πάνω σε μοτοσυκλέτα της KRT από τη νέα σεζόν.

Για πρώτη φορά από το 2009, δεν θα υπάρχει εργοστασιακή ομάδα της Aprilia. Η ιδιωτική Red Devils Team θα εκμεταλευτεί την επιτυχία των Ιταλών Aprilia. Ο Leon Haslam και ο νεοφερμένος στα SBK Jordi Torres, είναι οι δυο αναβάτες της.

Χωρίς αλλαγές θα ξεκινήσει η Ducati. Αναβάτες της ομάδας παραμένουν οι Davide Giugliano και Chaz Davies, οι οποίοι θα οδηγούν τις 1199 Panigale R του 2015.

Πολλές οι αλλαγές στην Crescent Suzuki, η οποία καλωσορίζει τον Randy de Puniet, έναν αναβάτη που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο MotoGP. Ο Alex Lowes θα έχει καινούργιους μηχανικούς δίπλα του, ενώ επιστρέφει στην ομάδα και ο Pete Jennings ως αρχιμηχανικός του Βρετανού αναβάτη.

Ο Toni Elias και ο Ayrton Badovini θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της JR, ενώ ο Nico Terol και ο Ιταλός Matteo Baiocco θα αγωνιστούν πάνω σε 1199 Panigale μοτοσυκλέτες της Team Althea. H EBR επιστρέφει στη δράση με οδηγούς τους Niccolo Canepa και Larry Pegram. Ο τελευταίος θα εκτελεί και χρέη Team Managerγια την ομάδα που θα εξακολουθήσει να έχει την έδρα της στη Βόρεια Ιταλία.

Η BMW Motorrad Italia επιβεβαίωσε τον Sylvain Barrier ως τον μοναδικό της αναβάτη για το 2015.Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Kawasaki θα παρέχει εργοστασιακή υποστήριξη και σε δεύτερη ομάδα, την Pedercini Kawasaki που θα έχει στις τάξεις της τον David Salom, τον πρωταθλητή δηλαδή της κατηγορίας EVO το 2014.

Ο θριαμβευτής της κατηγορίας Superstock, Leandro "Tati" Mercado, επιστρέφει στο Πρωτάθλημα με την Barni Racing, που κάνει το ντεμπούτο της στα SBK. Η ομάδα θα αγωνίζεται με Ducati. Στη λίστα των νεοφερμένων θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Γάλλο Christophe Ponsson, με τον νεαρό Γάλλο να αγωνίζεται με την Grillini Racing.

Σχετικές ειδήσεις