ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Στη Honda ο Stoner

MotoGP: Στη Honda ο Stoner

Ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των MotoGP, Casey Stoner, θα μείνει στην αγωνιστική ομάδα της Honda (HRC) ως δοκιμαστής το 2015.

Μπορεί να εγκατέλειψε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των MotoGP (στο τέλος του 2012, σε ηλικία 27 ετών) για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, αλλά από τότε δεν σταμάτησε να οδηγεί επίσημα ή ανεπίσημα τα πρωτότυπα της Honda.

Η πιο πρόσφατη δοκιμή του ήταν αυτή του Οκτωβρίου στο Motegi, όπου ο Stoner δούλεψε στις μοτοσυκλέτες των Marc Marquez και Dani Pedrosa, ενώ παράλληλα δοκίμασε και τα ελαστικά της Michelin.
Το επόμενο τεστ για τον Stoner θα είναι από τις 29 ως τις 31 Ιανουαρίου στην Sepang, λίγες ημέρες δηλαδή πριν το πρώτο επίσημο τεστ της σεζόν στην ίδια πίστα.

«Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από μοτοσυκλέτες, ήταν αναζωογονητικό που ανέβηκα σε μια πριν από μερικούς μήνες», είπε ο Stoner και πρόσθεσε: «Μετά τις ήρεμες διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μπορώ να αποκαλύψω ότι ήμουν σε συνομιλίες με τον Nakamoto και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασίας μας. Προετοιμάζομαι για να οδηγήσω στη Sepang σε μερικές εβδομάδες, σε κλίμα πολύ διαφορετικό από το Motegi και πρέπει να είμαι έτοιμος», πρόσθεσε ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2007 και 2011.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Casey και που τον έχουμε στην οικογένεια της Honda. Η πληροφόρηση που μας δίνει είναι ανεκτίμητη για το HRC και είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιο δοκιμαστή, να πιέζει στα όριά της την RC213V».

Σχετικές ειδήσεις