ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SBK: Επιστρέφει ο Max Biaggi;

SBK: Επιστρέφει ο Max Biaggi;

Μέσω Tweeter ο Max Biaggi μας πληροφόρησε πως ξεκινά μία νέα περιπέτεια στην πίστα. Η Aprilia τον κάλεσε να δοκιμάσει την μοτοσυκλέτα για τα Superbikes ή για να αγωνιστεί στην κατηγορία;

Οι φήμες λένε και... δείχνουν πως ο Max Biaggi θα έχει μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν του δοκιμαστή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (SBK) όταν πάρει τη θέση του πάνω στην Aprilia αυτή την εβδομάδα.

Ο Ιταλός, ο οποίος αποσύρθηκε από τους αγώνες to 2012 με τέσσερις τίτλους στην κατηγορία των 250 κ.εκ. στο MotoGP και δύο τίτλους στο WSBK, δείχνει αποφασισμένος να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο την Aprilia μετά την αποχώρηση του Alex Hofmann.

Το 2015 ξεκινά για τον Biaggi με τέσσερις ημέρες δοκιμών με την RSV4 στο Portimao. Ωστόσο, ο Paolo Gozzi έγραψε στο blog του (στο site της La Gazzetta dello Sport ), πως υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο «Mad Max» να κάνει μια εμφάνιση μπαλαντέρ στον αγώνα της Αυστραλίας.

«Η επόμενη φάση (μετά τις δοκιμές) θα είναι η επιστροφή του Biaggi στην έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ίσως ακόμη και στον πρώτο αγώνα στο Phillip Island» γράφει ο Gozzi και προσθέτει: «Ο Max ήθελε να αγωνιστεί στο Κατάρ τον περασμένο Νοέμβριο, (στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος). Αλλά με τους Melandri και Guintoli να διεκδικούν τον τίτλο η συμμετοχή και τρίτου αναβάτη θα ανέβαζε την πίεση στην ομάδα. Τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα συνύπαρξης έτσι ένας τρίτος αναβάτης σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιταχύνει την ανάπτυξη της νέας μοτοσικλέτας».

Ειδικά αν ο τρίτος αναβάτης ονομάζεται... Biaggi.