ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Η παρουσίαση της ομάδας της Yamaha και τα παραλειπόμενα

MotoGP: Η παρουσίαση της ομάδας της Yamaha και τα παραλειπόμενα

Την έδρα του χορηγού της, τη Μαδρίτη, διάλεξε η ομάδα της Yamaha στα MotoGP για την παρουσίαση των αναβατών και της μοτοσυκλέτας του 2015.

Η αναμονή του... μακρύ χειμώνα χωρίς δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, έφτασε στο τέλος της με την πρώτη παρουσίαση ομάδας. Η ομάδα της Yamaha MotoGP ξεκίνησε επίσημα την «εκστρατεία της» για το 2015 και την κατάκτηση του τίτλου.

Ξεκίνημα των δοκιμών για τους μηχανικούς και τους αναβάτες της Yamaha.Με εξαντλητική προπόνηση για τους δεύτερους και ατελείωτες ώρες δοκιμών σε υπολογιστή για τους πρώτους. Όλοι είναι έτοιμοι να δείξουν πως είναι οι καλύτεροι στον κόσμο.

Η σεζόν του 2015 θα είναι το δεύτερο έτος της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Εργοστασιακής Αγωνιστικής Ομάδας της Yamaha και της ισπανικής εταιρείας Telefónica. Η συνεργασία (με διάρκεια πέντε ετών) ξεκίνησε το 2014 και προβλέπεται ότι θα γίνει μεγαλύτερη.

Το τρομερό δίδυμο Valentino Rossi και Jorge Lorenzo παραμένει στην πρώτη γραμμή της ομάδας. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rossi είναι ο «Superstar» των αγώνων. Το 2014, με μια εντυπωσιακή σεζόν, επέστρεψε ως βασικός πρωταγωνιστής. «Ο doctor» πίεσε για την πρώτη θέση και έφτασε στο τέλος της σεζόν ως τη δεύτερη.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Lorenzo, είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα για το 2014, αλλά βρήκε γρήγορα το ρυθμό του. Από τη μέση της χρονιάς τερμάτιζε σταθερά στις θέσεις του podium και βαθμολογήθηκε τρίτος στην Παγκόσμια Κατάταξη.

Στην παρουσίαση της ομάδας ήταν εκτός από τους Rossi και Lorenzo, ο Πρόεδρος της Telefónica Ισπανίας, Luis Miguel Gilpérez. Μαζί τους ο Γενικός Διευθυντής της Yamaha Motor Co., Ltd., Motorsport Division, Kouichi Tsuji, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing Srl, Lin Jarvis, και ο Διευθυντής της Movistar Yamaha MotoGP Team, Massimo Meregalli.

Η ομάδα μετά την παρουσίαση ετοιμάζεται για την Μαλαισία, όπου θα ξεκινήσουν επίσημα οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Sepang στις 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου. Εκεί οι αναβάτες θα έχουν την πρώτη τους ευκαιρία να δοκιμάσουν την YZR-M1 του 2015 πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP στο Κατάρ στις 29 Μαρτίου.

«Πέρυσι είχαμε την τιμή να ανακοινώσουμε τη νέα μας συνεργασία με την Movistar, ένα εμπορικό σήμα που έχει μια πλούσια και ισχυρή κληρονομιά στο πρωτάθλημα MotoGP». Δήλωσε Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing Lin Jarvis και πρόσθεσε:
«Απολαύσαμε ένα πραγματικά σημαντικό και πολύ θετικό πρώτο έτος μαζί. Το 2014 ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας. Φέτος αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα στο... σπίτι της Movistar, στο Districto Telefónica στη Μαδρίτη. Από εδώ ξεκινά η νέα σεζόν και μια νέα περιπέτεια για όλους μας».

Παραλειπόμενα

  • Ο Jorge Lorenzo είπε πως έχασε 5 κιλά από πέρυσι (όταν οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν πως κάτι άλλαξε πάνω του). Μάλιστα είπε πως έχει λιγότερα κιλά και από τότε που μπήκε στα MotoGP το 2008.
  • Ο Rossi είπε πως περιμένει φέτος η Yamaha και η Honda να παλεύουν για τη νίκη στους αγώνες. Η Ducati είπε θα είναι λίγο πίσω στην τρίτη θέση.
  • Ήπια η δύναμη του κινητήρα και πιο εύκολη στη οδήγηση είναι η νέα μοτοσυκλέτα για τον Lorenzo.
  • Δουλειά στα φρένα και στην ταχύτητα εισόδου είπε ο Rossi πως χρειάζεται η YZR-M1.
  • Κανένας δεν μίλησε για το seamless κιβώτιο ταχυτήτων. Πότε; Που; Και αν θα χρησιμοποιηθεί ή θα δοκιμαστεί.
  • Με δυο διαφορετικά οχήματα ήρθαν οι αναβάτες της Yamaha. Στο parking ήταν μία R1M και ένα Fiat 500 Biposto.

Σχετικές ειδήσεις