ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Κατάρ: Η συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα

MotoGP Κατάρ: Η συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez, μαζί με τους Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Aleix Espargaro και Cal Crutchlow, έδωσαν το παρόν σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα του Πρωταθλήματος.

Ποιες ήταν οι πρώτες δηλώσεις των αναβατών του MotoGP πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα της χρονιάς; Παρακολουθήσαμε τι (και πως το είπαν) οι οδηγοί μέσω του site MotoGP.com και σας το μεταφέρουμε.

Ο Marquez τόνισε ότι νιώθει καλύτερα από πέρυσι και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η φετινή σεζόν θα είναι συναρπαστική, καθώς όλοι θα είναι πιο κοντά σε σχέση με πέρυσι. Ο αναβάτης της Honda είπε ότι του αρέσει να μάχεται με πολλούς αντιπάλους στον αγώνα, αντί για μόνον ένα, διότι έτσι έχει περισσότερη πλάκα. Στη συνέχεια είπε ότι στους Ευρωπαϊκούς αγώνες θα έχουμε σαφέστερη εικόνα για τη δυναμική της κάθε μοτοσυκλέτας, ενώ τότε θα έχει αρχίσει να φαίνεται ποιοί θα είναι οι διεκδικητές του τίτλου.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi, παρομοίασε τον πρώτο αγώνα σαν την πρώτη ημέρα στο σχολείο και συμφώνησε ότι το φετινό Πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο αμφίρροπο από πέρυσι. Τέλος, έφερε στη μνήμη του τα δυο προηγούμενα χρόνια και τις μάχες του με τον Marquez, σημειώνοντας ότι ανυπομονεί να τον αντιμετωπίσει και πάλι στην πίστα.

Από την πλευρά του, ο συναθλητής του του Rossi, Jorge Lorenzo, υπογράμμισε ότι είναι «πέντε κιλά πιο ελαφρύς», κάτι το οποίο ελπίζει ότι θα φανεί στις ευθείες. Παράλληλα, δήλωσε είναι χαρούμενος με τη μοτοσυκλέτα του και με τη δουλειά που έχει κάνει με την ομάδα του από το τέλος της περασμένης σεζόν.

Ο Andrea Dovizioso ήταν χαρούμενος που τερμάτισε στην πρώτη θέση στο τεστ του Qatar και παρά το ότι χρειάζεται να δουλέψουν στην Ducati στη σταθερότητα, εν τούτοις θεωρεί ότι φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικοί .

Ο Aleix Espargaro της Suzuki, σημείωσε ότι είναι ενθουσιασμένος που ξεκινά τη σεζόν ως εργοστασιακός αναβάτης, αν και παραδέχτηκε ότι θα είναι δύσκολο να παλεύουν για podium στους πρώτους αγώνες διότι στόχος τους θα είναι η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας για να παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η εργοστασιακή του Suzuki είναι πιο αργή από την OPEN Yamaha με την οποία αγωνιζόταν πέρυσι (και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της υποκατηγορίας) αλλά έσπευσε να πει ότι προτιμά την τωρινή του μοτοσυκλέτα, καθώς το πλαίσιό της είναι πολύ καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο Cal Crutchlow, είπε ότι θα πιέσει από το ξεκίνημα της σεζόν για μια θέση στο βάθρο, ενώ προφανώς - καθώς περνά ο καιρός - και θα εξοικειώνεται περισσότερο με την RC213V, θα βελτιώνεται κι άλλο.

Σχετικές ειδήσεις