ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Κατάρ: Εκκίνηση με Dovizioso στην pole (photos & video)

MotoGP Κατάρ: Εκκίνηση με Dovizioso στην pole (photos & video)

Δικαίωση για την ομάδα της Ducati ο Andrea Dovizioso στην pole position για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Οι αναβάτες της Repsol Honda, Dani Pedrosa και Marc Marquez ακολούθησαν.

Την καλύτερη εμφάνισή του και την καλύτερη θέση στην εκκίνηση πέτυχε ο Andrea Dovizioso (Ducati) στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του 2015 για τον νυχτερινό αγώνα στο Κατάρ. Ο Ιταλός κατάφερε στην τελευταία του προσπάθεια να πετύχει χρόνο 1:54.113 και πήρε την πρώτη pole position της χρονιάς. Ο Dovizioso χρησιμοποίησε το μαλακό πίσω ελαστικό της Bridgestone και έδειξε πως η Ducati είναι ικανή για νίκες φέτος.

Ο Dovi κατάφερε να αφήσει πίσω του τόσο τον Dani Pedrosa, όσο και τον Marc Marquez που έμεινε μόλις 3/10 του δευτερολέπτου πίσω από τον αναβάτη της Ducati.

Από την δεύτερη θέση (πρώτη σειρά) ξεκινά ο Dani Pedrosa (Honda). Ο Ισπανός ήταν από την αρχή πολύ γρήγορος και στο τέλος φαινόταν πως θα πάρει την pole αλλά ήρθε ο Ιταλός να του χαλάσει τα σχέδια. Την πρώτη σειρά εκκίνησης συμπλήρωσε ο Marc Marquez ο οποίος προσπάθησε μέχρι το τέλος για την pole, αλλά έμεινε τελικά στην τρίτη θέση.

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Andrea Iannone ο οποίος ήταν 84/1000 του δευτερολέπτου πίσω από τον Marquez και παραδέχτηκε ότι εξαιτίας δικού του λάθους έμεινε τελικά τρίτος. Την έκπληξη έκανε ο Yonny Hernandez (Ducati Pramac). Ο Κολομβιανός ακολούθησε τον Marquez στη δεύτερη προσπάθειά του και τελικά πέτυχε τον πέμπτο χρόνο.

Πίσω του έχει τον Jorge Lorenzo με τον Ισπανό να έχει την πρώτη Yamaha στο grid. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Bradley Smith, ενώ ο Valentino Rossi έμεινε μόλις όγδοος. «Σ' αυτή την πίστα χάνουμε στην ευθεία και στην τελική είμαστε πίσω 7-8 χιλιόμετρα/ώρα και 10 από την Ducati και αυτή η διαφορά αρχίζει να φαίνεται. Δυσκολευόμαστε με την πρόσφυση στον πίσω τροχό και προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε» δήλωσε ο Ιταλός Superstar. Οι Petrucci και Pol Espargaro έκλεισαν τη δεκάδα, ενώ ο Aleix Espargaro (Suzuki) έμεινε στην 11η θέση. Πτώση σημείωσε ο Cal Crutchlow ο οποίος έμεινε στη 12η θέση.

Σχετικές ειδήσεις