ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Κατάρ: Rossi ο γιατρός του συναγωνισμού (photos)

MotoGP Grand Prix Κατάρ: Rossi ο γιατρός του συναγωνισμού (photos)

Ο Valentino Rossi κέρδισε το Grand Prix του Κατάρ τον πρώτο αγώνα της σεζόν μετά από μια εκπληκτική «μάχη» ανάμεσα στη Yamaha και την Ducati με τους Andrea Dovizioso και Andrea Iannone να κλείνουν το podium. Ο o Marc Marquez (Repsol Honda) ήταν πέμπτος.

Ο Rossi κέρδισε έναν αγώνα διαφήμιση για τα MotoGP πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μόλις 0,174 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Andrea Dovizioso. Ο «Doctor» στέρησε από την Ducati την πρώτη της νίκη στα MotoGP από τον Οκτώβριο του 2010. Η διαφορά δεν δείχνει ακριβώς πόσο κοντά ήταν οι τέσσερις αναβάτες (Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Andrea Iannone και Jorge Lorenzo) που διεκδικήσαν τη νίκη.

Δυστυχώς ο M. Marquez δεν ήταν ανάμεσά τους αφού στην πρώτη στροφή του αγώνα έκανε λάθος που τον έριξε στην 25η και τελευταία θέση. Όμως δεν το έβαλε κάτω πάλεψε και έφτασε ως την πέμπτη θέση.

Η κορυφαία συμμετοχή του αγώνα ήταν ο Jorge Lorenzo. Έκανε μια δυναμική εκκίνηση και στη συνέχεια είχε επαφή με τον Dovizioso στον πρώτο γύρο και έμεινε με τους τέσσερις πρώτους ως το τέλος. Όσο οι Lorenzo και Dovizioso εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση και καταδιώκονταν από τον Iannone, ο Rossi έκανε ένα πολύ καλό πρώτο γύρο ξεκινώντας από τη 10η θέση.

Έφτασε γρήγορα στην τέταρτη θέση και στους τελευταίους γύρους έπιασε τον Dovizioso. Η Ducati είχε μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στην ευθεία ταχύτητα από την Yamaha και ο Dovi ήταν σε θέση να περάσει επανειλημμένα τους Rossi και Lorenzo στη μεγάλη ευθεία. Οι δύο αναβάτες της Yamaha περνούσαν ξανά μπροστά στο σημείο επιβράδυνσης στην πρώτη στροφή.

Μέχρι την καρό σημαία οι Rossi και Dovizioso ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο αμέτρητες φορές. Η πρώτη στροφή ήταν το σημείο της διαφοράς όπου η πείρα του Rossi «μέτρησε» και ο superstar πήρε το πλεονέκτημα. Παρά το γεγονός ότι ο Dovizioso πλησίασε πολύ η Ducati δεν κατάφερε να περάσει τη Yamaha και ο Rossi ξεκίνησε το 2015 με νίκη. Η Ducati μπορεί να υπερηφανευτεί πως η νέα GP15, είναι επιτυχημένη και πως ο Iannone κέρδισε τη μάχη με τον Lorenzo και διεκδίκησε το πρώτο podium του MotoGP στην καριέρα του.

Ο Marquez μετά την ατυχία του δεν κατάφερε να πιάσει το ρυθμό των πρώτων και κατάφερε ένα τερματισμό στο Top 10.

H Suzuki επέστρεψε στα MotoGP και στην 11η και 14η θέση (Aleix Espargaro και Maverick Vinales) ενώ ο Marco Melandri ήταν ο μοναδικός αναβάτης της Aprilia, που τερμάτισε (στην 21η θέση) όταν ο Alvaro Bautista εγκατέλειψε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Valentino Rossi(Yamaha) 42:35,717"
  2. Andrea Dovizioso(Ducati) +0,174"
  3. Andrea Iannone (Ducati) +2,250"
  4. Jorge Lorenzo (Yamaha) +2,707"
  5. Marc Marquez (Honda) +7,036"
  6. Daniel Pedrosa (Honda) +10,755"
  7. Cal Crutchlow (LCR Honda)+12,384"
  8. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +12,914"
  9. Pol Espargaro (Tech 3 Yamaha) +13,031"
  10. Yonny Hernandez (Pramac Racing Ducati) +17,435"

Σχετικές ειδήσεις