ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτάθλημα CEV 2015: Εκκίνηση για τον Νότη Παπαπαύλου

Πρωτάθλημα CEV 2015: Εκκίνηση για τον Νότη Παπαπαύλου

Ξεκίνησε στην πίστα Albacete το Ισπανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών (Copa Espana Velocidad CEV2015), στο οποίο συμμετέχει ο 15χρονος Νότης Παπαπαύλου στην κατηγορία Moto3.

Από το ξεκίνημα των δοκιμών ο Έλληνας οδηγός έδειξε να μαθαίνει την Honda NSF250R και οι χρόνοι του βελτιώθηκαν σημαντικά σε σχέση με το τεστ που είχε γίνει εκεί στα μέσα Μαρτίου.

Στις κατατακτήριες δοκιμές πήρε την 15η θέση και στόχος της ομάδας DMC Junior Team (που έχει την υποστήριξη της CWM FX HELLAS) ήταν να καταφέρει να πάρει τους πρώτους βαθμούς στο Πρωτάθλημα και να συνεχίσει την εκμάθηση της νέας του μοτοσυκλέτας.

Στον αγώνα ο Νότης ξεκίνησε καλά, όμως δεν κατάφερε να ακολουθήσει το γκρουπ των οδηγών που έδινε τη μάχη για την 7η θέση, με αποτέλεσμα να κάνει τελικά έναν καλό αλλά μοναχικό αγώνα και να τερματίσει 12ος. Οι 4 πρώτοι βαθμοί του στο πιο ανταγωνιστικό Εθνικό Πρωτάθλημα του κόσμου είναι μια καλή αρχή και ο Team Manager Javier Acuna Rico είναι ευχαριστημένος από αυτό το πρώτο αποτέλεσμα. Τώρα θα συνεχίσει την προπόνηση επί Ελληνικού εδάφους με στόχο να είναι σε πολύ καλή κατάσταση στην Jerez όπου θα γίνει ο επόμενος αγώνας στις 31 Μαΐου.

«Ήταν ωραία εμπειρία να ξεκινώ μαζί με οδηγούς από οκτώ χώρες τη μάχη της Moto3» δήλωσε ο Νότης Παπαπαύλου και πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν κατάφερα να μπω στο γκρουπ που ήταν μπροστά μου, αφού στο ξεκίνημα έδωσα μάχη με άλλους πέντε οδηγούς. Όταν βρέθηκα στην 12η θέση ήδη είχαν φύγει μακριά και έτσι προσπάθησα να συγκεντρωθώ σε σταθερό γυρολόγιο και στο να καταλάβω περισσότερο τη μοτοσυκλέτα μου. Με τη βοήθεια της τηλεμετρίας πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια».

Σχετικές ειδήσεις