ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Αργεντινή: Η αντίδραση του Marquez μετά την πτώση (Photos & Video)

MotoGP Αργεντινή: Η αντίδραση του Marquez μετά την πτώση (Photos & Video)

Η επαφή με τον Valentino Rossi (Movistar Yamaha), ανάγκασε σε πτώση και εγκατάλειψη τον Μarc Marquez (Repsol Honda) στο Grand Prix της Αργεντινής. Αυτή η φάση σημάδεψε τον αγώνα και ίσως κρίνει το πρωτάθλημα.

Μία λάθος επιλογή ελαστικού, η έλλειψη υπομονής και ένα κακό timing (στο πότε εκδήλωσε την επίθεσή του) και ο Marc Marquez «πλήρωσε» τα παραπάνω με μια πτώση (ευτυχώς χωρίς τραυματισμό) στον αγώνα στην πίστα Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή . Τα λάθη εκμεταλλεύτηκε ο Valentino Rossi, που πέτυχε τη νίκη.

Πολλοί σχολίασαν το αποτέλεσμα και δημοσίευσαν τη δική τους γνώμη. Όμως πως αντέδρασε ο Marc Marquez; Τι δήλωσε μετά τον αγώνα;

«Κρίμα για ό,τι έγινε διότι κάναμε καλό αγώνα» δήλωσε ο Rossi και πρόσθεσε: «Είχε ενδιαφέρον, γιατί η επιλογή πίσω ελαστικού ήταν διαφορετική από πλευράς μας, μιας κι εγώ ένιωθα ότι δεν θα ήμουν ανταγωνιστικός με το έξτρα σκληρό πίσω».

«Η στρατηγική μας δούλεψε καλά, αλλά όχι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Όταν τον είδα ότι με πλησίαζε, αποφάσισα να μειώσω ταχύτητα για να μην φθείρω περισσότερο το ελαστικό. Στους τελευταίους γύρους επανήλθα στο 1:39 και είδα ότι τα ελαστικά μου ήταν καλά ακόμα και θα έδινα μάχη μέχρι το τέλος. Όταν με πρόλαβε, παλέψαμε σε λίγες στροφές αλλά δυστυχώς είχαμε την επαφή κι έπεσα».


Ο Marquez έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Πάντα έλεγα ότι είναι το είδωλό μου και το σημείο αναφοράς για εμένα κι έτσι πάντα μαθαίνω από αυτόν. Τώρα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για την Jerez και να καλύψουμε κάπως τη διαφορά στη βαθμολογία».

Σχετικές ειδήσεις