ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν. Πρωτάθλημα Moto Χ Πτολεμαΐδα: Ο Τουραντίδης κυριαρχεί στην MX2 (photos)

Παν. Πρωτάθλημα Moto Χ Πτολεμαΐδα: Ο Τουραντίδης κυριαρχεί στην MX2 (photos)

Στην δύσκολη και απαιτητική πίστα της Πτολεμαΐδας συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2015 με την άμμο να αποτελεί τον πιο δύσκολο παράγοντα που έπρεπε να διαχειριστούν οι αναβάτες, σε ένα κατά τα άλλα θεαματικό motocross τερέν.

Η ομάδα της Yamaha Μοτοδυναμικής είχε ως κορυφαίο αναβάτη τον Γιάννη Τουρατζίδη, που πέτυχε τη δεύτερη φετινή του νίκη, στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία της ΜΧ2.

Κατηγορία MX2

Σε αυτήν οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος Γιάννης Τουρατζίδης και Γιώργος Αρβανίτης έδωσαν «μάχη» και στα δύο σκέλη για την πρώτη θέση. Ο Τουρατζίδης απέφυγε τα λάθη κάνοντας ένα έξυπνο αγώνα, εφαρμόζοντας μια στρατηγική η οποία τον βοήθησε να κερδίσει και τα δύο σκέλη του αγώνα. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του σε μια πίστα όπου έχει γνωρίσει επιτυχίες στο παρελθόν και ίσως η πιο σημαντική φέτος, καθώς πλησίασε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Αρβανίτη.

Κατηγορία MX1

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε και στους αγώνες της κατηγορίας ΜΧ1 με την παρουσία του Filip Thuresson από την Σουηδία δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους βρέθηκαν στην πίστα της Πτολεμαΐδας να απολαύσουν έναν επαγγελματία οδηγό «κόντρα» στον ελληνικό ανταγωνισμό. Ο Δημήτρης Κοντολέτας βρέθηκε και στα δύο σκέλη πίσω από τον Σουηδό μετά την εκκίνηση και με τον μυαλό του περισσότερο στην βαθμολογία της κατηγορίας, σιγούρεψε τη δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έφερε την YZ450F του στην τρίτη θέση, πετυχένοντας την τρίτη θέση στο Overall. Ο Κοντολέτας ισοβάθμησε στην κατάταξη του αγώνα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναγιώτη Κουζή παραμένοντας δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Κατηγορία Open

Η άνετη επικράτηση του Σταμάτη Λυρίου στο πρώτο σκέλος της ΟΡΕΝ (επιστρέφοντας από τον πρόσφατο τραυματισμό του) συνοδεύτηκε δυστυχώς με νέο τραυματισμό και εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος. Νικητής ήταν ο Μανώλης Κρητικός (πατέρας του Μανώλη Κρητικού της ΜΧ2) που δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη μετά την εκκίνηση, μένοντας τελικά δεύτερος πίσω από τον Λυρίου στο πρώτο και κερδίζοντας άνετα το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας.

Quads

Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Καπέλης κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις στα δύο σκέλη και πέτυχε την τρίτη θέση στο Overall.

Παίρνοντας μια μικρή ανάσα, το ραντεβού με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ανανεώνεται για τις 23 – 24 Μαΐου 2015 και τον 5ο αγώνα, που θα διεξαχθεί στην πίστα του Πύργου.

Σχετικές ειδήσεις