ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Γαλλία: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Lorenzo (photos)

MotoGP Grand Prix Γαλλία: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Lorenzo (photos)

Δύο πρώτες θέσεις για την Movistar Yamaha με Lorenzo και Rossi. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Dovizioso με την Ducati.

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (η οποία τον έφερε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος) πέτυχε στη Γαλλία και την πίστα του Le Mans ο Jorge Lorenzo. O X-Cute, έδωσε στον αγώνα τον δικό του ρυθμό (ήταν 20 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Marquez πέρυσι). Ο δεύτερος, Rossi, βρήκε τελικά το κατάλληλο set up στη μοτοσυκλέτα του και όταν προσαρμόστηκε σε αυτήν, πέρασε τον Marquez αλλά και τις δύο Ducati.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Valentino Rossi ζήτησε συγγνώμη από τον Marc Marquez (Repsol Honda) διότι στο πέρασμα που του έκανε δεν ήθελε να κάνει ακριβώς αυτή την κίνηση. O Doctor επιβράδυνε, την τελευταία στιγμή και πέρασε μπροστά από τον αντίπαλό του, ακούσια αλλά και απότομα.

Ο Andrea Dovizioso (Ducati) παραπονέθηκε για φθορά στον πίσω τροχό, που του μείωσε την πρόσφυση. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει τις δυο Yamaha εμπρός του, όμως ήταν χαρούμενος που επέστρεψε και πάλι στο βάθρο, μετά την άσχημη εμφάνιση στην Jerez.

Σχεδόν είκοσι δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο τερμάτισε ο Marc Marquez, που αντιμετώπισε προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό της μοτοσυκλέτας του. Έκανε και δύο λάθη (άνοιξε τη γραμμή του σε δύο στροφές) και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Ο άνθρωπος του αγώνα ήταν ο Andrea Iannone (Ducati), ο οποίος στην αρχή της εβδομάδας έπεσε στις δοκιμές της Ducati στο Mugello και τέσσερις ημέρες αργότερα πάλεψε δυνατά με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για την τέταρτη θέση.

Ο Dani Pedrosa, στον πρώτο του αγώνα μετά το Qatar, έκανε κι αυτός ένα λάθος που το πλήρωσε με πτώση. Επανήλθε και πήρε την καρώ σημαία, αλλά όχι και βαθμούς. Πτώση είχε και ο Crutchlow, χάνοντας το μπροστινό της Honda του.

Μετά το τέλος του Γαλλικού Grand Prix (πέμπτος από τους 18 αγώνες) ο Valentino Rossi εξακολουθεί να προηγείται στο πρωτάθλημα με 102 βαθμούς. Δεύτερος δεν είναι πια ο Dovi (τρίτος με 83) αλλά ο συναθλητή του Jorge Lorenzo (με 87). Ο Marquez εξακολουθεί να είναι τέταρτος με 69. Ο Ισπανός πρέπει να κάνει μία καλή εμφάνιση στο Ιταλικό Grand Prix, που ακολουθεί αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο.

Σχετικές ειδήσεις