ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Μουτζέλο: Ο Andrea Iannone στην pole position (photos)

MotoGP Μουτζέλο: Ο Andrea Iannone στην pole position (photos)

Δύο Ducati στην πρώτη σειρά στον Ιταλικό αγώνα με τον Andrea Iannone να ξεκινά από την pole position μέσα στην πατρίδα του. Ο Marc Marquez (Repsol Honda) ξεκινά 13ος.

Την πρώτη pole position της καριέρας του κέρδισε ο Andrea Iannone στις κατατακτήριες δοκιμές στο Μουτζέλο βάζοντας την Ducati του στην πρώτη θέση του grid με χρόνο 1:46.489. Από τη δεύτερη θέση ξεκινά ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για τον ταχύτερο γύρο, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση της Ducati. Ο Ισπανός παρόλα αυτά είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη την Κυριακή έχοντας τον καλύτερο ρυθμό από όλους. Την τελευταία θέση της πρώτης σειράς στην εκκίνηση συμπλήρωσε ο Andrea Dovizioso με τη δεύτερη Ducati έχοντας και αυτός πολύ καλό ρυθμό για τον αγώνα.

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα οι Crutchlow, Aleix Espargaro και Pirro, με τον Ισπανό της Suzuki να σφίγγει τα δόντια και να αποδίδει καταπληκτικά στη σέλα της GSX-RR παρά τον τραυματισμό του. Στην 7η θέση έμεινε ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) ενώ ο αγαπημένος της κερκίδας, Valentino Rossi (Movistar Yamaha) έμεινε 8ος έχοντας πίσω του στη δεκάδα τους Vinales και Pol Espargaro.

Η μεγαλύτερη έκπληξη πάντως ήρθε στο QP1 όπου ο Marc Marquez (Repsol Honda) δεν κατάφερε να περάσει στο QP2 μένοντας εκτός από τους Yonny Hernandez και Aleix Espargaro. Ο πρωταθλητής είχε πολλά προβλήματα με το εμπρός ελαστικό της Honda και μία πτώση το QP1. Έτσι θα πρέπει να εκκινήσει τον αγώνα από την 13η θέση και θα έχει δύσκολο έργο μπροστά του.

Σχετικές ειδήσεις