ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Ολλανδίας: Δραματικός αγώνας με νικητή τον Rossi (photos)

MotoGP Grand Prix Ολλανδίας: Δραματικός αγώνας με νικητή τον Rossi (photos)

Ο Vale κέρδισε τον Marc Marquez.Τερματισμός στο Podium και για τον Lorenzo.

Ο Valentino Rossi κέρδισε με δραματικό τρόπο μετά από ένα απίστευτο αγώνα / μάχη με τον Marc Marquez στο Assen. Περισσότεροι από 97.000 θεατές είδαν ένα αγώνα διαφήμιση για το MotoGP στο θρυλικό TT Circuit Assen. Ένας αναγεννημένος (εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής) Valentino Rossi (Movistar Yamaha) κατάφερε και κράτησε μακριά από την νίκη τον νεαρότερο και επιθετικό Marc Marquez (Repsol Honda). Ο Doctor με ένα δραματικό τέλος στον αγώνα κέρδισε την 111η νίκη του σε Grand Prix.

O Marquez έκανε μια κίνηση να περάσει τον Rossi στον τελευταίο γύρο και στο τελικό σικέιν (κεντρική φωτογραφία). Ακούμπησε τη μοτοσυκλέτα του Ιταλού, αναγκάζοντας τον Rossi να βγει στην αμμοπαγίδα και να περάσει από εκεί. Έτσι ο αναβάτης της Yamaha κατάφερε να μείνει όρθιος και να δει πρώτος την καρό σημαία 1,242” μπροστά από Marquez, πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη της σεζόν και την πρώτη από την pole position από τον αγώνα στο Misano το 2009.

Ο Marquez ήταν πίσω από τον Rossi για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και «έκλεψε» την πρώτη θέση από τον Rossi στην πρώτη στροφή στον 20ο γύρο. Τρεις γύρους μετά ο Doctor επέστρεψε στην πρώτη θέση, έκανε τον ταχύτερο γύρο προσπαθώντας να απομακρυνθεί από τον αντίπαλό του. Δεν τα κατάφερε και ο Marquez απάντησε στον τελευταίο γύρο.

Ο συναθλητής του Rossi, Jorge Lorenzo,έκανε μια λαμπρή εκκίνηση από την όγδοη θέση στο grid, και βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά τον πρώτο γύρο. Όλες οι ελπίδες για να πετύχει την πέμπτη νίκη εξαφανίστηκαν λίγο αργότερα, καθώς οι Rossi και Marquez είχαν τρομαχτικό ρυθμό. Ο διπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής τελικά τερμάτισε σε μία μοναχική τρίτη θέση.

Πίσω από τον Lorenzo τερμάτισε ο Andrea Iannone (Ducati) αλλά ήταν η «μάχη» για την πέμπτη θέση με τέσσερις υποψήφιους για αυτήν να τερματίζουν με διαφορά 0,4” μεταξύ τους και μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Lorenzo.

Νικητής ο Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) με τους Cal Crutchlow (CWM LCR Honda), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) και Dani Pedrosa (Repsol Honda) να ακολουθούν. Άτυχος ήταν ο Pedrosa ο οποίος αγωνίστηκε γενναία μετά από πτώση στο γύρο προθέρμανσης και ένα κακό ξεκίνημα από την 12η θέση. Η ομάδα της Suzuki Ecstar με τους Aleix Espargaro και Maverick Vinales τερμάτισαν στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Η 85η νίκη του Rossi στην μεγάλη κατηγορία τον διατηρούν πρώτο στο πρωτάθλημα με 163 βαθμούς, δέκα περισσότερους από τον Lorenzo (153) με δέκα αγώνες να απομένουν, για το τέλος της σεζόν.

Σχετικές ειδήσεις