ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Γερμανίας: Έξι στα έξι για Marquez

MotoGP Grand Prix Γερμανίας: Έξι στα έξι για Marquez

Νίκη για Marquez και ένα-δύο για την Repsol Honda με τον Pedrosa στη δεύτερη θέση. Ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha) τερμάτισε τρίτος.

Έξι νίκες σε έξι συμμετοχές από την pole position και μάλιστα με τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Ο Marquez ήταν ξανά ο κυρίαρχος στο Sachsenring. Αυτή τη φορά ο Ισπανός επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του podium για πρώτη φορά μετά το Τέξας και μόλις για δεύτερη φορά το 2015.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέλεξε το σκληρό ελαστικό εμπρός (το ίδιο έκανε και ο Pedrosa) , σε αντίθεση με τους αναβάτες της Yamaha που «φόρεσαν» το ασύμμετρο.

Ο Marquez έκανε μέτρια εκκίνηση αλλά βρήκε γρήγορα ρυθμό και προσπέρασε τον Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) που ήταν προσωρινά πρώτος. Από εκεί και πέρα έφτιαξε μία διαφορά ασφαλείας και κανείς δεν τον απείλησε μέχρι το τέλος.

Πίσω του έγινε μια ωραία «μάχη», με πρωταγωνιστές τους Dani Pedrosa (Repsol Honda) και τους αναβάτες της Movistar Yamaha Jorge Lorenzo και Valentino Rossi. O Superstar των MotoGP όχι μόνο ξεπέρασε τα προβλήματα και την κακή εκκίνηση αλλά τερμάτισε και στο podium. Στην εκκίνηση του αγώνα πέρασε γρήγορα τις δυο Ducati (ξεκινούσαν μπροστά του). Στη συνέχεια πέρασε τον Lorenzo και μπλέχτηκε στη «μάχη» της δεύτερης θέσης με τον Pedrosa .

Αντίθετα με τους άλλους πρωταγωνιστές ο Lorenzo δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό τους επειδή δεν είχε τις ρυθμίσεις για την αυξημένη θερμοκρασία της ασφάλτου την ημέρα του αγώνα.

Ο Andrea Iannone ήταν ο καλύτερος από τις Ducati (στην πέμπτη θέση), αν και τα 20 δευτερόλεπτα διαφοράς από την κορυφή μάλλον προβλημάτισαν τους ανθρώπους της ομάδας. O Andrea Dovizioso είχε μια πτώση κι εγκατέλειψε για τρίτη φορά στους τέσσερις τελευταίους αγώνες.

Σχετικές ειδήσεις