ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoAmerica: Δύο αναβάτες νεκροί σε χαοτικό δυστύχημα στην Laguna Seca (photos)

MotoAmerica: Δύο αναβάτες νεκροί σε χαοτικό δυστύχημα στην Laguna Seca (photos)

Δύο αναβάτες, ο 35χρονος Bernat Martinez και ο 27χρονος Daniel Rivas Fernandez, έχασαν τη ζωή τους μετά από μια πολλαπλή σύγκρουση κατά την οποία ενεπλάκησαν πέντε αναβάτες στη πίστα της Laguna Seca το βράδυ της Κυριακής.

Το δυστύχημα έγινε λίγες στιγμές μετά την εκκίνηση του τελικού αγώνα του πρωταθλήματος MotoAmerica Superbike / Superstock 1000. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών πέντε μοτοσυκλέτες συγκρούστηκαν και κατέληξαν με τους αναβάτες τους στην αμμοπαγίδα στα δεξιά της γέφυρας στην ευθεία εκκίνησης / τερματισμού.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το MotoAmerica, ο Bernat Martinez από Alberic, της Βαλένθια, μεταφέρθηκε από την πίστα με ασθενοφόρο στο Κοινοτικό Νοσοκομείο της χερσονήσου Monterey, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Ο Daniel Rivas Fernandez, από την Moana της Γαλικίας, στην Ισπανία, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σ το Natividad Medical Center στο Σαλίνας, όπου και διαγνώστηκε ο θάνατος του.

Λίγο μετά το περιστατικό (σύμφωνα με το site http://www.montereycountyweekly.com) ακολούθησε χάος με το ιατρικό προσωπικό να βρίσκεται σε σύγχυση.

Ο αγώνας ήταν ο τελικός της ημέρας και ήταν διοργάνωση υποστήριξης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. Το πρωτάθλημα MotoAmerica ήταν παλαιότερα γνωστό ως American Association Superbikes Championship (Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Superbikes).

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μοτοσυκλέτα του Rivas έχασε ισχύ με αποτέλεσμα να επιβραδύνει απότομα και να χτυπηθεί διαδοχικά από άλλες μοτοσυκλέτες, μεταξύ αυτών και από τη μοτοσικλέτα του Matinez. Ο λόγος του θανάσιμου τραυματισμού δεν ήταν μάλλον η πτώση αλλά τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι αναβάτες από τα δίκυκλα, που ακολουθούσαν.

Σε δήλωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του MotoAmerica,Wayne Rainey, αναφέρεται: «Πραγματικά δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτό που όλοι αισθανόμαστε. Πρώτα απ 'όλα, είναι η απώλεια για τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε κάθε μία από αυτές.»

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι για να μάθουν την είδηση του θανάτου του Bernat Martinez και ο Daniel Rivas», πρόσθεσε ο Gill Campbell, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Raceway Laguna Seca.