ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MXGP Grand Prix Τσεχίας: Η Kiara Fontanesi πρωταθλήτρια γυναικών (Photos)

MXGP Grand Prix Τσεχίας: Η Kiara Fontanesi πρωταθλήτρια γυναικών (Photos)

Η Fontanesi κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και κατακτά τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο μετά από έναν αγώνα θρίλερ στην Τσεχία.

Δάκρυα χαράς, ανακούφισης και ενθουσιασμού έρεαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο γραφικό περιβάλλον του Loket στην Τσεχία. Η Kiara Fontanesi ήταν η νικήτρια της τελευταίας στιγμής στη μονομαχία της με την Livia Lancelot και η Πρωταθλήτρια του 2015.

Η 20χρονη Ιταλίδα κέρδισε την Ανώτερη Διάκριση μετά από «μάχη» με την Livia Lancelot με μόλις δύο βαθμούς διαφορά στην κατάταξη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς.

Η Lancelot τερμάτισε μπροστά από την Ιταλίδα, στον πρώτο αγώνα και έκλεισε την... πόρτα στην Fontanesi ανεβάζοντας τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς υπέρ της. Στον κρίσιμο δεύτερο αγώνα η μονομαχία σχεδόν τελείωσε πριν ξεκινήσει . Η Lancelot αντιμετώπισε, τεχνικά προβλήματα και λόγω κανονισμών δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον δεύτερο κινητήρα της. Η Fontanesi έπρεπε να τερματίσει όχι κάτω από την όγδοη θέση. Τα κατάφερε και έγινε η πρώτη γυναίκα αναβάτης του Motocross, που κέρδισε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα κέρδιζα το πρωτάθλημα έτσι, αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν να πιστεύω ότι θα μπορούσε να το κάνω», δήλωσε η 20χρονη και πρόσθεσε: «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω αυτή τη στιγμή, ίσως αύριο καταλάβω τι έγινε, αλλά σίγουρα είμαι πραγματικά χαρούμενη».