ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Βρετανίας: Ο Rossi σέρβιρε το τσάι (photos)

MotoGP Grand Prix Βρετανίας: Ο Rossi σέρβιρε το τσάι (photos)

Ο Valentino Rossi πέτυχε την τέταρτη νίκη της σεζόν μετά από ένα αριστοτεχνικό αγώνα στο βρεγμένο Silverstone. Δεύτερος τερμάτισε ο Danilo Petrucci και τρίτος ο Andrea Dovizioso συμπληρώνοντας το all Italian podium.

O Superstar των MotoGP, Valentino Rossi (Movistar Yamaha), πέτυχε μετά από δέκα (περίπου) χρόνια μία νίκη σε βρεγμένο οδόστρωμα και την πρώτη του στο Silverstone. Έτσι άνοιξε ένα προβάδισμα 12 βαθμών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από τον δεύτερο και συναθλητή του Jorge Lorenzo.

Ο αγώνας ξεκίνησε με 30λεπτη καθυστέρηση καθώς οι οργανωτές κήρυξαν τον αγώνα «στεγνό» όμως μία καταιγίδα του Αγγλικού καλοκαιριού ανάγκασε τους οργανωτές να αλλάξουν γνώμη. Μετά από 30 λεπτά η εκκίνηση δόθηκε με προδιαγραφές για βρεγμένο οδόστρωμα.

Όταν η δράση ξεκίνησε, ο Rossi έκανε μία εκκίνηση που θύμισε τον «Doctor» όταν ήταν 20 ετών και τον οδήγησε στην πρώτη θέση πρώτο στο δεύτερο μόλις γύρο. Στη συνέχεια προσπάθησε να ξεφύγει, με τον Marc Marquez (Repsol Honda) να είναι σε θέση να ακολουθήσει το ρυθμό του. Οι δύο βρέθηκαν να έχουν διαφορά πάνω από 7 δευτερόλεπτα από τον τρίτο D.Petrucci (Octo Pramac Ducati) στον ένατο γύρο. Ο 36χρονος Ιταλός ανέβασε και άλλο τον καταιγιστικό ρυθμό του στις δύσκολες συνθήκες και αυτό αποδείχθηκε πάρα πολύ ακόμα και για τον Marquez.

Ο Πρωταθλητής του 2014 είχε μία πτώση στον 13ο γύρο και έχασε όχι μόνο τον αγώνα αλλά και κάθε ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Ισπανός τώρα είναι 77 πόντους πίσω από τον Rossi στη βαθμολογία, με μόλις 6 αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν. Χωρίς τον Marquez να τον καταδιώκει, Rossi χαλάρωσε το ρυθμό του και οι Danilo Petrucci και Andrea Dovizioso πλησίασαν στο 3,010”.

Απίθανο αγώνα έκανε και ο Danilo Petrucci (Octo Pramac Ducati), ο οποίος ξεκίνησε από την 18η θέση. Ο Ιταλός ανταμείφθηκε με το πρώτο podium της καριέρας του εμπρός από τον τρίτο Andrea Dovizioso. Ο αναβάτης της Ducati ολοκλήρωσε to all Italian podium και ισοφάρισε την καλή εμφάνιση του στο Assen. Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125 κ.εκ. ξεκίνησε από την 12η θέση στο grid και εξασφάλισε το 29ο podium στα MotoGP.

Ο κύριος ανταγωνιστής του τίτλου για τον Rossi και συναθλητής του, J.Lorenzo, είχε ένα απογοητευτικό αγώνα. Είχε πτώση στην πρώτη στροφή και πάλεψε για να καταφέρει να τερματίσει τέταρτος, περιορίζοντας τη βλάβη στις πιθανότητες για τον τίτλο.

Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) αγωνίστηκε σκληρά σε όλο τον αγώνα αλλά στους τελευταίους γύρους έχασε έδαφος και έμεινε πέμπτος. Τη «μάχη των Βρετανών» κέρδισε ο Scott Redding (EG 0,0 Marc VDS Honda) τερματίζοντας στην έκτη θέση πετυχαίνοντας και το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του MotoGP.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3), Andrea Iannone (Ducati Team), Aleix Espargaro (Team Suzuki Ecstar) και Alvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini).

Επόμενος αγώνας είναι το Gran Premio ΤΙΜ di San Marino e della Riviera di Rimini στις 11 έως 13 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις