ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

European Junior Cup Jerez: Οι Αφοί Καρακώστα στην 16η και την 20η θέση (photos)

European Junior Cup Jerez: Οι Αφοί Καρακώστα στην 16η και την 20η θέση (photos)

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για την πίστα της Jerez και τον έβδομο αγώνα του European Junior Cup επέστρεψαν οι αδερφοί Καρακώστα.

Είναι πολύ σημαντικό που ο Νίκος και ο Δημήτρης Καρακώστας αγωνίζονται σε κύπελλο που είναι μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Η βελτίωση των δύο Ελλήνων αναβατών σε κάθε αγώνα είναι εμφανής και κερδίζουν εμπειρία.

Ο αγώνας ξεκίνησε το μεσημέρι με πολύ ζέστη και υγρασία. Ένα μικρό πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του Δημήτρη τον κράτησε πίσω στην εκκίνηση αλλά προσπάθησε να πιέσει και σύντομα κέρδιζε θέσεις. Ο Νίκος έκανε καλή εκκίνηση και ο ρυθμός του ήταν γρήγορος.

Στον πέμπτο γύρο του αγώνα λόγω πτώσης οδηγών οι κριτές έδειξαν κόκκινη σημαία και η διοργάνωση διακόπηκε. Στη δεύτερη εκκίνηση τα δύο αδέρφια χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά ξεκίνησαν καλά. Στους 5 γύρους που ακολούθησαν ο Δημήτρης προσπάθησε να κάνει προσπεράσεις αλλά υπήρξαν πτώσεις και λόγω της θέσης του από την πρώτη εκκίνηση υπήρχαν μπροστά του αναβάτες που είχαν πιο αργό γυρολόγιο από αυτόν και δεν είχε «καθαρή» πίστα. O Νίκος οδήγησε σωστά χωρίς ατυχίες. Σημαντικό είναι να τερματίσεις στον αγώνα όπως λέει και ο Gerry Bruce διοργανωτής του European Junior Cup.

Ο Δημήτρης τερμάτισε 16ος και ο Νίκος 20ος από τους 31 αναβάτες που εκίνησαν. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι 12 από τους αναβάτες είχαν ξανατρέξει σε αυτή την πίστα και μάλιστα κάποιοι από αυτούς τις προηγούμενες χρονιές είχαν τρέξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά επέστρεψαν στο European Junior Cup κυνηγώντας τον τίτλο που θα τους χάριζε την χορηγούμενη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 600 κ.εκ. την επόμενη χρονιά.

Επίσης οι περισσότεροι αναβάτες συμμετείχαν σε πολλούς αγώνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή έκαναν προπόνηση σε μεγάλες πίστες σε αντίθεση με τον Νίκο και τον Δημήτρη που η προπόνηση τους ήταν σε πίστες καρτ. Χαρακτηριστική ήταν η απορία της Ricarda Neubauer που αγωνίζεται στην κατηγορία Superstock 600 στο WSBK σε συνομιλία της με τα δύο αδέρφια για τον αν υπάρχει πίστα στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις

Δημήτρης : "Είμαι ικανοποιημένος από την θέση μου αν και λίγο ακόμα ήθελα για βαθμό ! Χάρηκα τον αγώνα και συγκέντρωσα πολύτιμες εμπειρίες. Ευχαριστώ την οικογένεια μου που με θυσίες και πολύ κόπο μου έχουν δώσει αυτή την ευκαιρία και την Αφοι Σαρακάκης Honda για την χορηγία της".

Νίκος: "Ήταν ένας καλός αγώνας και χαίρομαι που μπορώ και συμμετέχω ! Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον πατέρα μου που αυτή τη φορά μόνος του είχε αναλάβει την προετοιμασία και των δύο μοτοσυκλετών αλλά και την δική μας. Οι συμβουλές του όπως πάντα πολύτιμες".

Σχετικές ειδήσεις