ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο κορυφαίο ελαστικό για sport μοτοσυκλέτες

Αυτό είναι το νέο κορυφαίο ελαστικό για sport μοτοσυκλέτες

Γιάννης Σκουφής

Τα ελαστικά στις μοτοσυκλέτες είναι το Α και το Ω, τόσο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των αναβατών όσο και το fun to ride, που είναι με τη σειρά του ένας καθοριστικός παράγοντας με ιδιαίτερο ειδικό βάρος.

Φυσικά οι απαιτήσεις από τα ελαστικά γίνονται όλο και πιο μεγάλες, όσο αυξάνονται οι δυνατότητες και η ιπποδύναμη των μοτοσυκλετών, με κορύφωση βέβαια τα sport μοντέλα, τα οποία τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και καλύπτουν κατηγορίες από τα power naked μέχρι τα superbikes.

Οι αναβάτες, λοιπόν, αυτών των μοτοσυκλετών έχουν απαιτήσεις από το δίκυκλό τους και ακόμα μεγαλύτερες από τα ελαστικά του. Σε κάθε είδους δρόμους, ακόμα και σε πίστα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες -από μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα δηλαδή μέχρι ένα υγρό ανοιξιάτικο πρωινό. Η Dunlop, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της, παρουσίασε ένα νέο ελαστικό απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα υψηλά όρια αυτής της ιδιαίτερα απαιτητικής κατηγορίας μοτοσυκλετών.

Ο λόγος για το SportSmart Mk3, που θα μπορεί κανείς να το αποκτήσει σε πέντε διαφορετικές διατάσεις για το πίσω ελαστικό και σε μία για το εμπρός και να αυξήσει κατακόρυφα τόσο το επίπεδο ασφάλειας, όσο και την ευχαρίστηση που εισπράττει από την οδήγηση μιας δυνατής και γρήγορης μοτοσυκλέτας σε κάθε διαδρομή.

2

Προκειμένου να πετύχουν αυτόν τον πραγματικά δύσκολο συνδυασμό οι έμπειροι και ταλαντούχοι μηχανικοί της Dunlop δημιούργησαν μια νέα γόμα, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τον συνδυασμό των ολοκαίνουργιων συνθέσεων «Hi Silica» και «Fine Carbon» της εταιρείας προσφέροντας εξαιρετικό κράτημα και χειρισμό. Ταυτόχρονα δημιούργησαν ένα νέο, εξελιγμένο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό σχέδιο πέλματος, που έχει να επιδείξει και μια αυξημένη ποσότητα πυριτίου στην επιφάνειά του.

Το αποτέλεσμα της νέας σύνθεσης, του καινούργιου σχεδίου πέλματος, της μακρόχρονης εξέλιξης και των συνεχών δοκιμών είναι το SportSmart Mk3 να έχει έναν ιδιαίτερα μικρό χρόνο προθέρμανσης. Κάτι που σημαίνει πως ο αναβάτης μπορεί άμεσα, σχεδόν από την εκκίνηση, να εκμεταλλευθεί πλήρως τις δυνατότητές του.

Ταυτόχρονα, ακριβώς λόγω του νέου σχεδίου πέλματος, εξασφαλίζεται και η πιο γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού, με αποτέλεσμα τα περιθώρια πρόσφυσης στο βρεγμένο να είναι, σύμφωνα με τις δοκιμές, 20% και πλέον αυξημένα σε σχέση με τα ήδη πολύ καλά του προκατόχου του SportSmart2 Max.

3

Ακόμα καλύτερη είναι η πρόσφυση και στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ την ίδια στιγμή το νέο λάστιχο για super sport μοτοσυκλέτες της Dunlop εξασφαλίζει σταθερή οδήγηση κάτω από όλες τις συνθήκες. Ταυτόχρονα η δυναμική φόρμουλα DFF του εμπρός ελαστικού μαζί με τον ειδικό σχεδιασμό του παρέχει μέγιστη ακρίβεια και ευστάθεια στις στροφές, προσφέροντας στον αναβάτη ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Εξίσου σημαντικό είναι πως η νέα σύνθεση του SportSmart Mk3 εξασφαλίζει και μεγαλύτερη χιλιομετρική αντοχή και απόδοση, κάτι που από μόνο του αποτελεί λόγο επιλογής. Πόσο μάλλον σε συνδυασμό με όλα τα άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του.

Για τις δυνατότητες του νέου ελαστικού χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Luca Davide Andreoni, Διευθυντή Μάρκετινγκ Μοτοσυκλετών της Goodyear Dunlop Ευρώπης, ο οποίος είπε: «Η τολμηρή αποστολή μας να αναθεωρήσουμε το βιβλίο κανόνων σημαίνει πως εστιάσαμε στην ελαχιστοποίηση των συμβιβασμών και εξασφαλίζει πως δημιουργήσαμε ένα ελαστικό που μπορεί να υπερέχει κάτω όλες τις συνθήκες. Θέλαμε να δημιουργήσουμε το απόλυτο σπορ ελαστικό και το SportSmart Mk3 είναι σε θέση να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία οδήγησης στο δρόμο».

4

Το νέο Dunlop SportSmart Mk3 θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2019. Το πότε ακριβώς μπορείτε να το μάθετε από τη σελίδα της Dunlop στο Facebook (https://www.facebook.com/Dunlopmotogr/), από όπου μπορείτε φυσικά να ενημερώνεστε, με όλους τους δυνατούς τρόπους (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κλπ) τόσο για το σύνολο των προϊόντων της μάρκας -μόνο για τις supersport μοτοσυκλέτες διαθέτει γκάμα πέντε διαφορετικών ελαστικών, όσο και για τις καινοτομίες που συνεχώς