ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VW: Το νέο Passat είναι στην Ελλάδα

VW: Το νέο Passat είναι στην Ελλάδα

Μετά την Παγκόσμια Παρουσίασή του στην Ελλάδα και την Επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση «Αυτοκίνηση 2014» ξεκινά η έναρξη της διάθεσης νέου Passat όγδοης γενιάς στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα με την Παγκόσμια Παρουσίαση του νέου Passat στο Δίκτυο Εμπόρων Volkswagen που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου και συνεχίζεται στο Costa Navarino στη Μεσσηνία, η Kosmocar ανακοινώνει την διάθεση του νέου Passat 8ης γενιάς στην Ελληνική αγορά σε εκδόσεις Limousine και Variant.

Ο σχεδιασμός, οι τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης και υποστήριξης οδηγού, οι κινητήρες, ο εξοπλισμός, όλα είναι καινούργια στην όγδοη γενιά Passat. Το ίδιο και η πλατφόρμα MQB στην οποία βασίζεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση του συνολικού βάρους έως και 85 κιλά καθώς και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων CO2 έως και 20%.

Με το νέο Passat, η Volkswagen παρουσιάζει ένα νέο σχεδιαστικό profile που συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τον δυναμισμό. Χάρη στην πλατφόρμα MQB, oι αναλογίες του αμαξώματος έχουν γίνει ακόμα πιο δυναμικές: χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 8 εκατοστά, μεγαλύτεροι θόλοι τροχών. Το εσωτερικό δημιουργήθηκε με γνώμονα την υψηλή αισθητική, την καθαρότητα των γραμμών και την λειτουργικότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια avant-garde εμφάνιση με νέες σχεδιαστικές λύσεις, όπως η οριζόντια διάταξη των αεραγωγών που διατρέχουν το ταμπλό σε όλο του το μήκος.

Νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και νέα γενιά συστημάτων infotainment κάνουν τις διαδρομές με το νέο Passat πιο άνετες και πιο ασφαλείς. Με τις τεχνολογίες που ενσωματώνει η 8η γενιά του, το νέο Passat ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του, ενώ λανσάρει για πρώτη φορά συστήματα που δεν έχουν παρουσιαστεί σε κανένα άλλο αυτοκίνητο παγκοσμίως, όπως το Σύστημα Υποβοήθησης Κυκλοφοριακής Συμφόρησης «Traffic Jam Assist» και το Σύστημα Αυτόματου Παρκαρίσματος Ρυμουλκούμενου «Trailer Assist»

Τεχνολογικά προηγμένοι κινητήρες βενζίνης και diesel τεχνολογίας TSI και TDI, εξοπλίζουν το premium μοντέλο της VW. Μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά στην γκάμα της Volkswagen παρουσιάζεται ο νέος κινητήρας 1.6 TDI απόδοσης 120 ίππων. Όλοι οι κινητήρες είναι BlueΜotion Technology, με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 να έχουν μειωθεί μέχρι και 20% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας γενιάς Passat είναι το υψηλό επίπεδο του βασικού εξοπλισμού όλων των εκδόσεων που ξεπερνά ακόμα και προτάσεις της μεγαλύτερης κατηγορίας. Μερικά από τα στοιχεία εξοπλισμού που περιλαμβάνονται ως standard σε εκδόσεις του νέου Passat, είναι:

Σύστημα αυτόματης διατήρησης σταθερής ταχύτητας & απόστασης ACC

Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων «Multi Collision Brake»

Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης Οδηγού «Fatigue Detection»

Σύστημα ασφαλείας επιβατών «Pre-Crash»

Σύστημα επιτήρησης εμπρός χώρου «Front Assist» με «City Emergency Brake»

Σύστημα αυτόματης στάθμευσης «Park Assist» 3ης γενιάς

Σύστημα πολυμέσων «Composition Media» με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5”, Bluetooth, θύρα USB, συνδεσιμότητα MirrorLink

Καθίσματα ergoComfort με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις για το κάθισμα του οδηγού
Climatronic 3-Ζωνών για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες

LED πίσω φώτα.

Οι τιμές του ξεκινούν από 20.440€ για το 1.400 TSI BMT 125 ίππων Trendline και φτάνουν ως τις 42.900€ για το 2.000 TDI BMT 240 ίππων DSG7 4MOTION Comfortline