ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στις 30.000 έφτασαν οι παραγγελίες για το Νέο Corsa

Στις 30.000 έφτασαν οι παραγγελίες για το Νέο Corsa

Τα βιβλία παραγγελιών για το νέο Corsa γέμισαν πριν την έναρξη των πωλήσεων, ενώ οι παραδόσεις της νέας γενιάς του μικρού Opel ξεκινούν στο τέλος της χρονιάς

Το Corsa δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα στην αγορά αλλά διανύει ήδη επιτυχημένη πορεία. 30.000 αγοραστές έχουν κιόλας αποφασίσει να αγοράσουν το νέο Corsa, αν και οι Διανομείς Opel άρχισαν να δέχονται παραγγελίες για τη νέα γενιά του μικρού bestseller μόλις τον Αύγουστο και οι πωλήσεις ξεκινούν σε λίγες βδομάδες.


«Το νέο Corsa έκανε ένα θεαματικό ξεκίνημα. Παρά το ότι οι πελάτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το δουν στις εκθέσεις και να το οδηγήσουν, εν τούτοις λαμβάνουμε χιλιάδες παραγγελίες. Αυτό δείχνει ότι έχουμε ένα πειστικό πακέτο σχεδίασης, τεχνολογίας και τιμής,» δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales Opel Group. «Η πέμπτη γενιά θα συνεχίσει την επιτυχημένη ιστορία του Corsa. Το αυτοκίνητο είναι ένα σημαντικό μοντέλο της προϊοντικής μας επέλασης που θα αυξήσει σημαντικά το μερίδιό μας στην αγορά τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε ο Küspert.
Το νέο Corsa γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου. Τα βιβλία παραγγελιών για το Corsa άνοιξαν στη Γερμανία πρώτα και σύντομα ακολούθησαν όλες σχεδόν οι μεγάλες αγορές.

«Η πανευρωπαϊκή διαθεσιμότητα του Corsa θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις. Το αυτοκίνητο δεν είναι δημοφιλές μόνο στη Γερμανία αλλά και σε σημαντικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία» εξήγησε ο Küspert. Το νέο Corsa αναμένεται στις πρώτες αγορές μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το λανσάρισμά του σε όλη την Ευρώπη θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Το Corsa είναι ένα από τα σημαντικότερα οχήματα στη γκάμα της Opel κατέχοντας περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων. Από τότε που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά Corsa πριν από 32 χρόνια, έχουν πουληθεί 12,4 εκατομμύρια μονάδες. Η προηγούμενη γενιά Corsa πούλησε περίπου 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα μεταξύ 2006 και 2014.

Ακόμα και στο τέλος του κύκλου ζωής του, το προηγούμενο μοντέλο αποδείχτηκε άκρως δημοφιλές. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντας έτους, κανένα άλλο μοντέλο της Opel δεν πουλήθηκε στην Ευρώπη περισσότερο από το Corsa D. Στη Γερμανία, το μικρό αυτοκίνητο σημείωσε τις περισσότερες ταξινομήσεις στην κατηγορία του το μήνα Σεπτέμβριο.

Το νέο Corsa συμβολίζει τη Γερμανική μηχανολογία, τη συναισθηματική σχεδίαση και την άριστη σχέση αξίας/τιμής. Συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης, σε συνδυασμό με νέους, υπερσύγχρονους κινητήρες και κιβώτια είναι από τα τεχνολογικά ατού του νέου μοντέλου.
Στην Ελλάδα, η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του νέου Corsa θα γίνει στην Έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2014 (25 Οκτ. – 2 Νοε.).