ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Alfa Romeo: Giulietta Sprint φόρος τιμής στο Πνεύμα της Alfa

Alfa Romeo: Giulietta Sprint φόρος τιμής στο Πνεύμα της Alfa

Η νέα Giulietta Sprint ενσαρκώνει το αυθεντικό «Alfa Spirit» μέσα από τις τρεις γενιές (1954, 1977 και 2010) ενός εμβληματικού μοντέλου.

Η νέα έκδοση Giulietta Sprint αποτελεί αναφορά στο σύμβολο Giulietta Sprint του 1954, το πρώτο σε μια ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων κι ένα από τα προϊόντα που καθόρισαν και ανέδειξαν το ιταλικό στιλ και την ιταλική παραγωγή.

Με την διεθνή πρεμιέρα της η νέα Sprint γιορτάζει τα 60 χρόνια του μοντέλου, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία, και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Σαλόνι του Τορίνο το 1954 κερδίζοντας όλους τους λάτρεις του αυτοκινήτου παγκοσμίως. Η Giulietta στα Fifties έγινε το αυτοκίνητο που ονειρεύονταν όλοι οι φίλοι της οδήγησης, το αυτοκίνητο που έκανε προσιτή την επιθυμία αγοράς μιας Alfa Romeo.

Η νέα Giulietta Sprint ενσωματώνει το αυθεντικό πνεύμα «Alfa Spirit», το οποίο εκφράζεται με τις εξής παραμέτρους: τη «Lightness & Efficiency», με στοιχεία που αυξάνουν τη δυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, την «Italian Style» την «Advanced Technology», με τον νέο κινητήρα 1.400 κ.εκ με 150 ίππους και τη «Dynamics», τη διάσημη απόλαυση οδήγησης που προσφέρει μια Alfa Romeo.

Το ίδιο πνεύμα «Alfa Spirit» υπάρχει και στις τρεις γενιές της Giulietta: από την αυθεντική το 1954 μέχρις αυτήν του 1977 και την Giulietta Sprint του σήμερα. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν για να είναι το τεχνολογικό σημείο αναφοράς στις κατηγορίες τους, προσφέροντας έτσι λύσεις αιχμής σε κάθε γενιά.

Η νέα Giulietta Sprint έρχεται... φορώντας ένα σπορ «ένδυμα» με μερικά πολύ ελκυστικά στοιχεία όπως ο πίσω προφυλακτήρας με σπορ διαχύτη, υπερμεγέθεις απολήξεις εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου 17'' Sprint. Το εξωτερικό στιλ της νέας έκδοσης συμπληρώνεται από τα φιμέ πίσω τζάμια και το γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα στην εμπρός γρίλια, τις λαβές, τα φέρινγκ των καθρεφτών και τα πλαίσια των προβολέων ομίχλης.

Προσοχή έχει δοθεί σε όλες τις λεπτομέρειες και στα υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία επιλέχτηκαν για να αντιπροσωπεύουν την απόλυτη έκφραση του ιταλικού στιλ. Συγκεκριμένα, ξεχωρίζουν οι μαύρες σπορ λεπτομέρειες, και τα καθίσματα Alcantara Sprint με κόκκινες ραφές και το λογότυπο στα προσκέφαλα. Ένα ακόμη στάνταρ χαρακτηριστικό είναι το δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, ενώ το ταμπλό και οι πόρτες έχουν ένα εκλεπτυσμένο τελείωμα σε χρώμα «carbon».

Ο σπορ χαρακτήρας της Giulietta Sprint εκφράζεται επίσης από την μαύρη επένδυση στην οροφή και τα πατάκια από βελούδο. Κι όταν έχει κανείς να κάνει με το ιταλικό στιλ, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.

Η νεώτερη Giulietta Sprint εφοδιάζεται με τον νέο βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir Turbo 150 ίππων, έναν δυνατό κι αξιόπιστο κινητήρα. Με αυτόν το αυτοκίνητο επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 8,2''. Εκπληκτικές επιδόσεις που συνδυάζονται με εξαιρετικά μικρή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων: στον συνδυασμένο κύκλο χρειάζεται 5,7 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές CO2 131 g/km (με ελαστικά ECO, διαθέσιμα ανάλογα με την αγορά, πετυχαίνει περαιτέρω μείωση σε 5.6 λίτρα/100 χλμ. και 129 g/km). Εκτός από το συγκεκριμένο κινητήρα, η Giulietta Sprint μπορεί να εφοδιαστεί και με 5 άλλα σύνολα: τον 1.4 MultiAir Turbo Petrol 170 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Alfa TCT, τους Turbo Diesel: 1.6 JTDM 105, 2.0 JTDM 150 και 2.0 JTDM 175 ίππων, όπως επίσης και τον 1.4 Turbo LPG 120 ίππων.

Στην Ελλάδα η έκδοση θα διατίθεται με το βενζινοκινητήρα 1.4 Multiair 150 ίππων και τον 1.6 105 ίππων για τους λάτρεις του diesel.

Η ανάρτηση της είναι με γόνατα MacPherson μπροστά και εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Επιπλέον η οδηγική απόλαυση και η άνεση προσαρμόζονται ώστε να ανταποκρίνονται στις ειδικές απαιτήσεις κάθε πελάτη, χάρη στον επιλογέα Alfa DNA (Dynamic, Natural και All Weather).

Η νέα Sprint είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας της, διαθέτοντας εκτός από τα υπέροχα δυναμικά χαρακτηριστικά της άφθονο εξοπλισμό, όπως οι έξι αερόσακοι, ESP, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με διπλό προεντατήρα, και άψογη προστασία της καμπίνας επιβατών.

Σχετικές ειδήσεις