ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Peugeot: Με 108 λύσεις στην πόλη

Peugeot: Με 108 λύσεις στην πόλη

Το νέο Peugeot 108 είναι ένα αυτοκίνητο με σικ εμφάνιση που δίνει χρώμα στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Με κόμπακτ διαστάσεις και ελκυστική σχεδίαση, το νέο 108 προσφέρει μία ευρεία γκάμα με δυνατότητα εξατομίκευσης η οποία αναδεικνύει τον μοντέρνο χαρακτήρα του μοντέλου, καλύπτοντας κάθε γούστο και απαίτηση. Με μωβ, γκρι ή μαύρη οροφή, σε πεντάθυρο, τρίθυρο ή κάμπριο αμάξωμα, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο!

Γοητευτικό από όποια γωνία και αν το παρατηρήσεις, το νέο 108 ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε απαίτηση της κατηγορίας. Eίναι ευέλικτο χάρη στις συμπαγείς του διαστάσεις, διευκολύνοντας αφάνταστα την οδήγηση στην πόλη. Εφοδιάζεται με νέας γενιάς αποδοτικούς 3-κύλινδρους κινητήρες που διασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης.

Παράλληλα, το νέο Peugeot διατίθεται στην ελληνική αγορά σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές πώλησης που συνδυάζονται με δελεαστικό άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης 48 μηνών (από 108€/μήνα).

Το 108 σχεδιάστηκε για να κινείται πρωτίστως στους δρόμους της πόλης με στιλ και αποφασιστικότητα. Με συμπαγή σιλουέτα, τα μοντέρνα σε εμφάνιση φωτιστικά σώματα, που συνδυάζουν το μαύρο με το χρώμιο και εναρμονίζονται με απόλυτη επιτυχία στο αμάξωμα. Ταυτόχρονα, τα στοιχεία LED βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους στρόγγυλους προβολείς ομίχλης για να δηλώνουν την έντονη παρουσία του Peugeot 108 ακόμη και στο φως της ημέρας!

Tο εσωτερικό του, δίνει την εντύπωση ενός μοντέλου μεγαλύτερης κατηγορίας με υλικά υπεράνω κριτικής. Ο οδηγός έχει εμπρός του ένα μοντέρνο ταμπλό με το βλέμμα του να εστιάζει στο κυκλικό πίνακα οργάνων που εσωκλείει το ταχύμετρο και μια επίσης στρόγγυλη οθόνη LCD που φιλοξενεί το δείκτη καυσίμου και την ένδειξη για την εξωτερική θερμοκρασία. Ψηφιακό είναι και το στροφόμετρο που βρίσκεται αριστερά του ταχύμετρου, σε σχήμα μπάρας, ενώ από την άλλη μεριά υπάρχουν τα πράσινα βελάκια (Gear Shift Indicator) που υποδεικνύουν στον οδηγό την βέλτιστη αλλαγή σχέσεων.

Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής διάστασης 7'' η οποία πλαισιώνεται μερικά εκατοστά χαμηλότερα από τον διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα (Engine Start Stop) και το εργονομικά τοποθετημένο μπουτόν των αλάρμ. Όλοι οι διακόπτες για το σύστημα κλιματισμού βρίσκονται συγκεντρωμένοι γύρω από μία LCD οθόνη σε μία επιφάνεια τραπεζοειδούς σχήματος. Πίσω από το τιμόνι, με χειριστήρια για το ηχοσύστημα και το σύστημα ανοιχτής ακρόασης, υπάρχει το χειριστήριο για τον περιοριστή ταχύτητας.

Ο διακόπτης για το άνοιγμα του καλύμματος στο στόμιο πλήρωσης καυσίμου, τα χειριστήρια για τους εμπρός εξωτερικούς ηλεκτρικούς καθρέπτες, όπως και οι διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα, βρίσκονται σε ιδιαίτερα βολική θέση για τον οδηγό ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.
Στην έκδοση κάμπριο, ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το χέρι του και να πιέσει τον διακόπτη για να αναδιπλωθεί η ηλεκτροκίνητη υφασμάτινη οροφή και να αποκαλυφθεί ένα παράθυρο προς τον ουρανό με πλάτος 80 εκ. και μήκος 76 εκ. Επιπρόσθετα, το άνοιγμα μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε ενδιάμεση θέση: μέχρι τα εμπρός καθίσματα, μέχρι τα πίσω, κ.λπ. Ένας ανεμοθραύστης ξεπροβάλλει αυτόματα κάθε φορά που η οροφή ανοίγει ώστε να μειωθεί η περιδίνηση του αέρα στην καμπίνα.

PEUGEOT 108: Η εξατομίκευση στο μεγαλείο της!

Ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει το δικό του ξεχωριστό νέο 108 μέσω ελκυστικών θεματικών επιλογών και χρωματικών συνδυασμών. Τι χρώμα προτιμάτε την οροφή; Μαύρη, γκρι ή μωβ; Κάθε πελάτης έχει την δυνατότητα συνδυασμού με το χρώμα αμαξώματος που επιθυμεί.

Συγκεκριμένα, το νέο Peugeot 108 προτείνει επτά θεματικούς συνδυασμούς εξατομίκευσης και τρεις για το εσωτερικό (ειδικά αυτοκόλλητα διακοσμούν το αμάξωμα, πρωτότυπα καλύμματα τους εξωτερικούς καθρέπτες, αυτοκόλλητα διακόσμησης του ταμπλό, ειδικά πατάκια, ειδικό περίβλημα για το κλειδί).

Το πακέτο εξατομίκευσης Dressy προσφέρει ένα μοναδικό στιλ χάρη στο διαχρονικό καρό «pied-de-poule», ένα από τα πλέον καθιερωμένα σχέδια στον κόσμο της υψηλής ραπτικής. Το Dual συνδυάζεται αποκλειστικά με την τρίθυρη έκδοση αμαξώματος και περιλαμβάνει δύο εξωτερικά χρώματα με μια λωρίδα σε κεντητό μοτίβο. Τους δύο μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς τονίζουν οι αυτοκόλλητες λωρίδες κατά μήκος των πλευρών.

Το Kilt δίνει μία άλλη διάσταση στο διάσημο σκωτσέζικο καρό προσθέτοντας διακριτικές γραμμές φωτοσκίασης, ενώ το Diamond ενσαρκώνει την πολύπλευρη κομψότητα με τις εναλλασσόμενες ματ και γυαλιστερές όψεις που δημιουργούν όμορφες αντιθέσεις. Στο πνεύμα της τεχνολογίας και της αστικής κουλτούρας, η θεματική επιλογή Barcode αναμιγνύει τις άπλετες γραμμές και τα χρώματα για ένα μοναδικό νεωτεριστικό αποτέλεσμα.

Το πακέτο Sport δανείζεται τα γραφικά του από τα αυτοκίνητα αγώνων, με το καπό και τα πίσω φτερά να κοσμούνται από το μοτίβο μιας σκακιέρας.

Το Tattoo περιλαμβάνει φλοράλ μοτίβα εμπνευσμένα από την street art, με λουλούδια και πέταλα με μεταλλική όψη να αναδύονται μέσα από το αυστηρό, σχεδόν νευρώδες περίγραμμά τους.

Όλες οι επιλογές εξατομίκευσης εξασφαλίζουν στο νέο Peugeot 108 μία λαμπερή και μοντέρνα εμφάνιση που προσελκύει όλα τα βλέμματα. Επίσης, το νέο Peugeot 108 TOP! διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή που εκτείνεται σε όλο σχεδόν το μήκος του πάνω τμήματος του αυτοκινήτου. Η υφασμάτινη οροφή του νέου Peugeot 108 TOP! προσφέρεται σε τρεις επιλογές χρωμάτων: Noir, Gris και στο αποκλειστικό Red Purple (μωβ).

Το νέο 108 είναι ένα απολαυστικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Με μήκος 3,47 μέτρα και πλάτος στα 1,62 μέτρα είναι ιδανικό για την κίνηση μέσα στην πόλη με εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής (στα 9,6 μέτρα) που διευκολύνει αφάνταστα στους επιτόπιους ελιγμούς.

Κατά την διαδικασία φόρτωσης των αποσκευών, το νέο Peugeot αποκαλύπτει ένα ακόμη χάρισμά του. Την κάρτα εισόδου και εκκίνησης δίχως κλειδί που επιτρέπει το ξεκλείδωμα των θυρών, της πόρτας του πορτμπαγκάζ και το ελαφρύ ανασήκωμα της τελευταίας με το πάτημα ενός κουμπιού για εύκολο άνοιγμα. Κατά το άνοιγμα της 5ης πόρτας η εταζέρα ανασηκώνεται αυτόματα διευκολύνοντας την πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά μεγάλο χώρο για την κατηγορία που φτάνει τα 243 λίτρα (με κιτ επισκευής, στα 227 λίτρα όταν υπάρχει ρεζέρβα ασφαλείας). Με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω διαιρούμενων καθισμάτων (σε αναλογία 50/50), η πρακτικότητα εκτοξεύεται στα 868 λίτρα, ενώ το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης που απέχει μόλις 77 εκ. από το έδαφος διευκολύνει την φόρτωση αντικειμένων ή αποσκευών με μεγάλο βάρος. Παρά τις μικρές εξωτερικές του διαστάσεις, εξασφαλίζει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες με όλες τις ανέσεις και πρακτικές διευκολύνσεις για την τοποθέτηση μικρών αντικειμένων, π.χ. την αποθήκευση ενός μπουκαλιού ενός λίτρου στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή ενός μικρότερου στις θήκες που βρίσκονται στις πόρτες.

Η θέση οδήγησης είναι ιδιαίτερα εργονομική με αποτέλεσμα ο οδηγός να έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια. Κατά την εκκίνηση από στάση, η κάρτα εισόδου δίχως κλειδί υπενθυμίζει και πάλι την χρηστικότητα της αφού το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός, για να πάρει ζωή ο κινητήρας, είναι να πιέσει ένα μπουτόν στην κεντρική κονσόλα. Η οδήγηση είναι πιο ασφαλής χάρη σε διάφορα συστήματα, όπως η αυτόματη λειτουργία προβολέων και ο περιοριστής ταχύτητας. Με την εμπλοκή της όπισθεν ενεργοποιείται η κάμερα οπισθοπορείας απεικονίζοντας στην έγχρωμη οθόνη την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο.

Το νέο 108 διαθέτει μία γκάμα από τρεις αποδοτικούς 3-κύλινδρους βενζινοκινητήρες με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή CO2 που απαλλάσσει από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις εκδόσεις:


• VTi, 68hp, 5-τάχυτο μηχανικό, 95 γρ. CO2/χλμ., μέση κατανάλωση 4,1λτ./100 χλμ.
• VTi, 68hp, 5-τάχυτο αυτοματοποιημένο μηχανικό, 97 γρ. CO2/χλμ., μέση κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ.
• Νέος PureΤech 1.2 VTi, 82hp, 5-τάχυτο μηχανικό, 99 γρ. CO2/χλμ., μέση κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ.

Η τιμή του νέου PEUGEOT 108 ξεκινάει από τις 10.240€ η οποία περιλαμβάνει για όλους και το όφελος της κρατικής απόσυρσης ενώ ισχύει επιπλέον άτοκη χρηματοδότηση 48 μηνών με δόση 108€ και 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Σχετικές ειδήσεις