ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Έτοιμη η Νέα Γενιά Αθόρυβων Diesel για τα Mokka και Insignia

Opel: Έτοιμη η Νέα Γενιά Αθόρυβων Diesel για τα Mokka και Insignia

Περισσότερη ισχύς και ροπή με εξαιρετική κατανάλωση και αθόρυβη λειτουργία. Το δημοφιλές Mokka με τον αθόρυβο diesel των 136 ίππων από 19.240 Ευρώ και το Insignia 2.0 CDTI με 170 ίππους από 20.840 Ευρώ.

Εξαιρετικά αθόρυβοι, με πλούσια αποθέματα ισχύος και ροπής σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων – πρόκειται για τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς κινητήρων diesel της Opel που προσφέρονται με τα Mokka και Insignia.

Τα επιτυχημένα μοντέλα μπορούν τώρα να παραγγέλνονται με τους νέους high-tech τετρακύλινδρους κινητήρες. Ο 1.6 CDTI 100 136 ίππων στο Mokka θα προσφέρει άφθονη οδηγική απόλαυση ξεκινώντας από 19.240 Ευρώ. Το Insignia sedan θα διατίθεται με ένα δίλιτρο turbo 170 ίππων με τιμή εκκίνησης 20.840 Ευρώ. Οι νέοι κινητήρες είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο λανσάρισμα της νέας γκάμας κινητήρων της Opel και θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της απόδοσης και της περιβαλλοντικής συμβατότητας. Οι κινητήρες ήδη πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 που θα είναι υποχρεωτικές από το Σεπτέμβριο και, επομένως, είναι καθαροί όσο οι βενζινοκινητήρες.

1.6 CDTI για το Mokka, 2.0 CDTI για το Insignia
Οι σύγχρονες τεχνολογίες πλαισίου και κινητήρων είναι το μυστικό της επιτυχίας του μικρού SUV. Ο πιο εξελιγμένος της σειράς είναι ο νέος αλουμινένιος τετρακύλινδρος, που θα αντικαταστήσει τον 1.7 CDTI. Ο νέος high-tech κινητήρας αποδίδει αυξημένη ισχύ από μικρότερο κυβισμό και έχει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση.

Ο 1600σάρης CDTI στην έκδοση 136 ίππων επιταχύνει το Mokka 1 από 0 στα 100 χλμ σε 9,9 δευτερόλεπτα, και από 80 στα 120 χλμ με πέμπτη σχέση σε 9,9 δεύτερα. Η τελική του ταχύτητα είναι 191 χλμ. Ο κινητήρας diesel είναι οικονομικός και πιο φιλικός προς το περιβάλλον: με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Opel και στάνταρ σύστημα Start/Stop, το 1.6 CDTI Mokka καταναλώνει μόλις 4,1 l/100 km στο μικτό κύκλο με εκπομπές CO2109 g/km. Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση 1.7 L, είναι σχεδόν 0,5 l/100 km λιγότερο καύσιμο και 11 g/km λιγότερο CO2. Ο νέος diesel πληροί τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, που σημαίνει ότι είναι καθαρός όσο ένας εφάμιλλος βενζινοκινητήρας.

Τα ίδια ισχύουν και για τον δίλιτρο diesel του Insignia. Η εκμετάλλευση όσο το δυνατόν περισσότερης ενέργειας από τη λιγότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου είναι το μυστικό για πλούσια ισχύ σε συνδυασμό με μικρή κατανάλωση. Με τη μέγιστη ισχύ των 170 ίππων η νέα κινητήρια μονάδα αποδίδει περίπου 4% περισσότερη ισχύ και 14% περισσότερη ροπή διατηρώντας την ίδια κατανάλωση με τον προκάτοχό του και πληρεί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Σχετικές ειδήσεις