ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: Η νέα Υβριδική X5 xDrive40e

BMW: Η νέα Υβριδική  X5 xDrive40e

Το πρώτο plug-in (φορτίζει τις μπαταρίες του με οικιακό ρεύμα) υβριδικό αυτοκίνητο παραγωγής από τη BMW είναι ένα μοντέλο Sports Activity Vehicle.

Μόνιμη τετρακίνηση και τεχνολογία BMW EfficientDynamics eDrive χαρίζουν στη BMW X5 xDrive40e συναρπαστικό σπορτίφ στυλ, αυτοπεποίθηση και εξαιρετική απόδοση. Με συνολική ισχύ συστήματος 313 ίππων από ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα, η BMW X5 xDrive40e πετυχαίνει κατανάλωση μικτού κύκλου 3,4 – 3,3 lit / 100 km και κατανάλωση ηλεκτρισμού 15,4 – 15,3 kWh / 100 km. Οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 78 – 77 g / χλμ κάτι που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης της δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Η χρήση τεχνολογίας BMW eDrive για εξαιρετική απόδοση, επιδόσεις και ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων, σηματοδοτεί ένα νέο είδος οδηγικής εμπειρίας σε μοντέλο SAV. Παράλληλα, η BMW X5 xDrive40e επωφελείται από την τεχνολογία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκαν από τα μοντέλα BMW i (ηλεκτροκίνητα).

Η ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic προέρχεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, που επίσης παρέχει ισχύ στη μπαταρία χαμηλής τάσης για το ηλεκτρικό σύστημα 12V της BMW X5 xDrive40e μέσω μετασχηματιστή τάσης. Μπορεί να επαναφορτίζεται σε οποιαδήποτε στάνταρ οικιακή πρίζα ή σε ένα BMW i Wallbox, καθώς και στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Για εξοικονόμηση χώρου, η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, όπου προστατεύεται σε περίπτωση σύγκρουσης. Με χώρο αποσκευών 500 – 1.720 L, διαιρούμενη / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθισμάτων και ένα πολυτελές εσωτερικό, η BMW X5 xDrive40e διαθέτει επίσης την υψηλή ευελιξία ενός μεγάλου SAV σε συνδυασμό με ένα πολυτελές περιβάλλον.

Η οδηγική εμπειρία χαρακτηρίζεται από ευέλικτες και αβίαστες επιδόσεις. Ο ευφυής έλεγχος του υβριδικού συστήματος κίνησης διασφαλίζει τη συνεργασία κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοση και να ικανοποιούνται άριστα οι επιθυμίες του οδηγού. Μέσω του μπουτόν eDrive στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει το πρόγραμμα λειτουργίας του υβριδικού συστήματος. Στη βασική ρύθμιση AUTO eDrive, η ισχύς του κινητήρα αυξάνεται σημαντικά κατά την επιτάχυνση μέσω της υποστήριξης που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας, με ροπή 250 Nm άμεσα διαθέσιμη. Η BMW X5 xDrive40e έχει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 6,8 δευτ.

Εναλλακτικά, μπορεί να ενεργοποιηθεί το MAX eDrive mode, που επιτρέπει στη BMW X5 xDrive40e να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση – στην πόλη για παράδειγμα – παράγοντας μηδενικούς ρύπους. Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, το όχημα έχει αυτονομία 31 km, στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 120 km/h. Το SAVE Battery mode διατηρεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή παρέχει δυνατότητα επαναφόρτισης, π.χ. μέσω ανάκτησης ενέργειας εάν η στάθμη είναι χαμηλή. Έτσι, η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί σκόπιμα να αποθηκεύεται για χρήση στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης κάποια στιγμή αργότερα.

Ανεξάρτητα από τη ρύθμιση που έχει επιλεγεί με το eDrive, η ισχύς που προέρχεται και από τις δύο πηγές μεταφέρεται στο δρόμο μόνιμα μέσω του ευφυούς συστήματος BMW xDrive. Τα διάφορα σεταρίσματα που επιλέγονται με το διακόπτη Driving Experience Control – COMFORT, SPORT και ECO PRO – διατίθενται επίσης σε όλα τα προγράμματα οδήγησης.

Όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και οι υπηρεσίες της σειράς BMW ConnectedDrive που προσφέρονται στάνταρ ή προαιρετικά για τη BMW X5 διατίθενται και για την έκδοση με τεχνολογία eDrive με σκοπό την αύξηση της οδηγικής απόλαυσης. Μία ευφυής λειτουργία διαχείρισης ενέργειας προσφέρεται επίσης σαν ειδικό χαρακτηριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το σύστημα Πλοήγησης Professional - στάνταρ στο BMW X5 xDrive40e. Όταν η καθοδήγηση διαδρομής είναι ενεργή, τα δεδομένα για το προφίλ της διαδρομής και τα δελτία κυκλοφορίας λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο στον έλεγχο του συστήματος κίνησης. Σε διαδρομές μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων, το σύστημα διασφαλίζει τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης σε συνθήκες πόλης χρησιμοποιώντας Ανάκτηση Ενέργειας μέσω Πέδησης - Brake Energy Regeneration και τη διαχείριση των αποθεμάτων ενέργειας της μπαταρίας με στοχευμένο και αποδοτικό τρόπο.

Η εφαρμογή BMW Remote, αποκλειστική για υβριδική έκδοση, επιτρέπει τον έλεγχο της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας, τον εντοπισμό δημόσιων σταθμών φόρτισης ή την ανάκτηση αξιολογήσεων απόδοσης της BMW X5 xDrive40e μέσω ενός smartphone. Οι βοηθητικές λειτουργίες θέρμανσης και εξαερισμού μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν από απόσταση.

Ο ολοκληρωμένος στάνταρ εξοπλισμός του plug-in υβριδικού μοντέλου της σειράς BMW X5 περιλαμβάνει τώρα Σύστημα Πλοήγησης Professional και βοηθητικό σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού. Αυτό χρησιμοποιεί ρεύμα από τη μπαταρία υψηλής τάσης ή από το ηλεκτρικό δίκτυο κατά τη φόρτιση. Επιπλέον, η BMW X5 xDrive40e εφοδιάζεται στάνταρ με το Adaptive Suspension Package Comfort που περιλαμβάνει πίσω αερανάρτηση και Dynamic Damper Control.

Εξάλλου, όλος σχεδόν ο προαιρετικός εξοπλισμός που προσφέρεται για τη BMW X5 μπορεί επίσης να παραγγελθεί για το plug-in υβριδικό μοντέλο. Τα πακέτα Design Pure Experience και Pure Excellence με επιλογές για το εξωτερικό και το εσωτερικό διατίθενται και για τη BMW X5 xDrive40e, όπως και το πακέτο M Sport και οι εξειδικευμένες προτάσεις της συλλογής BMW Individual.

Σχετικές ειδήσεις