ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan: Το Pulsar με 190 ίππους

Nissan: Το Pulsar με 190 ίππους

Πιστή στις ανακοινώσεις της, η Nissan, παρουσιάζει το Pulsar με τον 1.600 κ.εκ., τετρακύλινδρο DIG-T (Turbo) κινητήρα που αποδίδει 190 ίππους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ιαπωνικής εταιρίας, το Pulsar 1.6 DIG-T 190 είναι «το πιο sport και το πιο ισχυρό που προσφέρεται».

Ο κινητήρας, είναι η καρδιά αλλά και το χαρακτηριστικό του μοντέλου, αποδίδει 190 ίππους και ολοκληρώνει το 0-100 σε 7.7 δευτερόλεπτα. Παρά τον sportive χαρακτήρα και τις GTi επιδόσεις, το Pulsar δεν χρειάζεται περισσότερα από 4.75 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα ενώ εκπέμπει 134 γραμμάρια ρύπων (CO2) ανά χιλιόμετρο.

Η Nissan για να διαφοροποιήσει το Pulsar των 190 ίππων δούλεψε και σε άλλους τομείς: Τα αμορτισέρ και τα ελατήρια στον εμπρός άξονα είναι πλέον σκληρότερα ενώ το σύστημα διεύθυνσης, έχει νέο set-up ώστε να είναι ταχύτερο πιο... γρήγορο και να δίνει στον οδηγό περισσότερη και πιο άμεση αίσθηση.

Οι μηχανικοί ενίσχυσαν/ βελτίωσαν το κιβώτιο ταχυτήτων με τις σχέσεις να είναι πιο «κοντές» για καλύτερη επιτάχυνση και ρεπρίζ ενώ άλλαξαν και τις ρυθμίσεις στο ESP.

Η εμφάνιση του Pulsar 1.6 DIG-T είναι διαφορετική, στα σημεία. Νέες ζάντες ελαφρού κράματος 17 (για τις εκδόσεις Acenta και n-tec) και 18 ιντσών (για την Tekna) είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι λίγο μεγαλύτερα (αποτελώντας συνέχεια των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω).

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές αφορούν τη διακόσμηση με λευκές ραφές στο τιμόνι και δερμάτινα καθίσματα (στην έκδοση Tekna).

Σχετικές ειδήσεις