ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford: Το Galaxy είναι το νέο μοντέλο στην κατηγορία των πολυμορφικών (Photos)

Ford: Το Galaxy είναι το νέο μοντέλο στην κατηγορία των πολυμορφικών (Photos)

Νέο Galaxy: Πολυτελές, Πρακτικό, επταθέσιο όχημα για ταξίδια με ανέσεις πρώτης κατηγορίας.

Η Ford Motor Company αποκάλυψε το νέο Ford Galaxy, ένα ευρύχωρο, βελτιωμένο και τεχνολογικά προηγμένο όχημα μεταφοράς επιβατών που υπόσχεται πολυτελή ταξίδια για επτά άτομα.

Υιοθετώντας την τελευταία παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας με προηγμένη μάσκα και προβολείς slim-line, το νέο Galaxy προσφέρει επτά καθίσματα κανονικών διαστάσεων, που επιτρέπουν την εύκολη διαμόρφωση των χώρων επιβατών και αποσκευών με μία λειτουργία πρωτιά στην κατηγορία που ανυψώνει τα καθίσματα της 3ης σειράς με ένα μπουτόν.

Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα άνεσης χάρη στη λειτουργία μασάζ των Multi-Contour Seats της Ford. Οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από την πίσω ανάρτηση integral link που παρέχει μία ομαλή και αθόρυβη εμπειρία ταξιδιού.

Το νέο Galaxy υποστηρίζει επίσης τους οδηγούς στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο με προηγμένες τεχνολογίες όπως:

  • Intelligent Speed Limiter, που όταν ενεργοποιείται, σαρώνει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και ρυθμίζει το γκάζι για να βοηθήσει τους οδηγούς να παραμείνουν εντός νόμιμων ορίων ταχύτητας ώστε να αποφεύγουν τα πρόστιμα.
  • Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection, που μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων στις οποίες εμπλέκονται οχήματα ή/και πεζοί ή βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν εντελώς κάποιες συγκρούσεις.
  • Τεχνολογία Glare-Free Highbeam για τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED, που ανιχνεύει προπορευόμενα οχήματα και μειώνει την ένταση του φωτός για να μην 'τυφλώνει' τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς, διατηρώντας τη μέγιστη φωτεινότητα για άλλες περιοχές.

Η χαρακτηριστική δυναμική συμπεριφορά του Ford Galaxy αναβαθμίζεται με την τεχνολογία Ford Adaptive Steering, που προσαρμόζει το λόγο υποπολλαπλασιασμού σύμφωνα με την ταχύτητα για βελτιστοποίηση των ελιγμών και της ακρίβειας. Τη δική τους συμβολή έχουν και οι τελευταίοι αποδοτικοί κινητήρες της Ford, όπως ο ισχυρός νέος bi-turbo 2.0 TDCi diesel με 210 ίππους.Ο αναβαθμισμένος 2.000 κ.εκ. TDCi diesel της Ford με ένα υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας προσφέρεται με 120 , 150 και 180 ίππους.

Σε επίπεδο βενζινοκινητήρων, η Ford προσφέρει τους νέους, αποδοτικούς 1.500 κ.εκ. EcoBoost 160 ίππων και 2.000 κ.εκ. EcoBoost 240 ίππων. Ολόκληρη η γκάμα κινητήρων του Galaxy πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro Stage VI με βελτιωμένα επίπεδα εκπομπών CO2 και κατανάλωσης.

Άλλες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού που προσφέρει το νέο Galaxy είναι: Blind Spot Information System, Traffic Sign Recognition, Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid και Driver Alert.

Το Ford SYNC 2 με Voice Control επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τις λειτουργίες του τηλεφώνου και των συστημάτων ψυχαγωγίας, κλιματισμού και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές.Το SYNC 2 περιλαμβάνει επίσης Emergency Assistance, που συνδέει άμεσα τους επιβάτες του οχήματος με τις τοπικές υπηρεσίες σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα στη γλώσσα της περιοχής.

«Οικογένειες σε όλη την Ευρώπη έχουν μεγαλώσει με το Galaxy. Οι πελάτες εμπιστεύονται την ικανότητά του να μεταφέρει επτά άτομα με κορυφαία άνεση και ασφάλεια, ενώ δεν παύει να τους εκπλήσσει με την απαράμιλλη ευελιξία του» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president & Service, Ford Ευρώπης και πρόσθεσε: «Το νέο Galaxy εξελίσσει αυτά τα προσόντα με βελτιωμένη δυναμική, απόδοση καυσίμου και πολιτισμένη λειτουργία – αλλά και με χρήσιμες καινοτομίες».