ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Skoda: Η νέα Superb φέρνει την Πολυτέλεια και την Τεχνολογία σε νέα διάσταση (photos)

Skoda: Η νέα Superb φέρνει την Πολυτέλεια και την Τεχνολογία σε νέα διάσταση (photos)

Η ναυαρχίδα της Skoda θέτει νέα δεδομένα στην μεγάλη κατηγορία, με ανατρεπτική σχεδίαση και απαράμιλλα δυναμικό στιλ. Είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda με πλήρως ενεργητική ανάρτηση (DCC) αλλά και MQB τεχνολογία για βέλτιστη ασφάλεια, πλήρη διασύνδεση και κορυφαία απόδοση.

Η ονομασία και μόνο αποτελεί δέσμευση για την Skoda και τη νέα Superb, η οποία στη νέα της γενιά συναντά την τελειότητα. Η πρωτοποριακή τεχνολογικά πλατφόρμα MQB προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της διασυνδεσιμότητας που συναντούν κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά με υπεραποδοτικά μηχανικά σύνολα. Όπως οι προηγούμενες γενιές, έτσι και η νέα δεν έχει αντίπαλο στον τομέα των χώρων παραθέτοντας κορυφαία μεγέθη και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία.

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, η νέα Superb είναι πιο κομψή από ποτέ, πιο σύγχρονη από κάθε άλλη φορά και όπως πάντα ασυναγώνιστη στον τομέα της άνεσης και του χώρου επιβατών. Ένα προηγμένο πλέγμα εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Με νέους και ισχυρότερους έως 30% κινητήρες προδιαγραφής Euro 6, η νέα Superb προσφέρει απλόχερα αξεπέραστες επιδόσεις και απίστευτα χαμηλή κατανάλωση. Η πλήρης διασύνδεση αποτελεί μία επιπρόσθετη αξία στη νέα Superb, η οποία εξοπλίζεται με νέας γενιάς συστήματα πολυμέσων που επιτρέπει την αυτόματη σύνδεση ενός smartphone μέσω του SmartLink.

Το SmartLink περιλαμβάνει την λειτουργία MirrorLink, υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία παρέχουν εύκολη πρόσβαση και χειρισμό σε πολλές εφαρμογές (apps) από το προσωπικό smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η λειτουργία SmartGate επιτρέπει την πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου μέσω ενός smartphone και την χρήση τους στις αποθηκευμένες εφαρμογές. Η υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο μετατρέπει την Superb στο πρώτο hotspot της Skoda πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Η Superb φιγουράρει στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας της μάρκας από το 2001. Μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί περισσότερα από 700.000 αυτοκίνητα 1ης και 2ης γενιάς στους πελάτες τους, αναδεικνύοντας την ως ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην μεγάλη κατηγορία. Η 3η γενιά αναμένεται να γράψει ένα ακόμη λαμπρό κεφάλαιο στην απόλυτα πετυχημένη ιστορία της Skoda.

Η νέα Superb εφοδιάζεται με νέα μηχανικά σύνολα που εξασφαλίζουν έως 30% χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. Στην έκδοση Superb GreenLine, καταναλώνει μόλις 3,7 l/100 km και εκπέμπει 95 g CO2/km. Πέρα από τους προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες, υπάρχει σημαντική μείωση του απόβαρου του αυτοκινήτου έως 75 κιλά και βελτιωμένη αεροδυναμική, στοιχεία που εξασφαλίζουν βέλτιστες τιμές απόδοσης. Χάρη στις παραπάνω βελτιώσεις οι επιδόσεις είναι έως 20% καλύτερες, ενώ η μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και το μικρότερο βάρος συμβάλλουν στα εντυπωσιακά οδηγικά χαρακτηριστικά.

Το κορυφαίο μοντέλο της Skoda διαθέτει σύγχρονους υπερτροδοτούμενους TSI κινητήρες (πέντε βενζίνης, τρείς ντίζελ) με άμεσο ψεκασμό, βασισμένοι πάνω στην τεχνολογική πλατφόρμα MQB. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων πληρούν την προδιαγραφή EU6 και έχουν στάνταρ σύστημα stop-start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Η σειρά των βενζινοκινητήρων αποδίδει από 125 έως 280 ίππων, ενώ η σειρά των πετρελαιοκινητήρων από 120 έως 190 ίππων.

Με εξαίρεση την βασική έκδοση βενζίνης, όλες οι υπόλοιπες είναι διαθέσιμες και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας DSG. Τέσσερις κινητήρες (1.4 TSI, 2.0 TSI, 2.0 TDI και 2.0 TDI/190 ίππων) μπορούν να συνδυαστούν και με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης βασισμένο στον συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς.

Η νέα Superb αναμένεται να ξεκινήσει το «ταξίδι» της στην Ελληνική αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Σχετικές ειδήσεις