ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Group: Επίδειξη τεχνολογίας και καινοτομίας για τη νέα Σειρά 7 (photo)

BMW Group: Επίδειξη τεχνολογίας και καινοτομίας για τη νέα Σειρά 7 (photo)

Η BMW πρόσφατα παρουσίασε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που θα συνοδεύουν τη BMW Σειρά 7 λανσάροντας νέα πρότυπα στη σχεδίαση ελαφρού βάρους, τη δυναμική συμπεριφορά, την άνεση, την ευφυή συνδεσιμότητα και τη λειτουργικότητα.

Η άνεση, η ασφάλεια και η οδηγική εμπειρία με μία νέα BMW Σειρά 7 βελτιώνονται χάρη στη νέα τεχνολογία του πλαισίου, τη συνεργασία με την τεχνολογία ενημέρωσης/ ψυχαγωγίας και τα ποικίλα συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive.

BMW EfficientLightweight:

Carbon Core για μείωση βάρους μέχρι 130 κιλά. Χάρη στη στρατηγική BMW EfficientLightweight, τα νέα μοντέλα της BMW Σειράς 7 θα είναι μέχρι 130 kg ελαφρύτερα από αυτά της απερχόμενης γενιάς, με χρήση Carbon Core στη δομή του αμαξώματος προερχόμενου από τη BMW i. Η χρήση CFRP – που λόγω ιδιοτήτων των υλικών είναι ιδανικό για τμήματα του κλωβού επιβατών που εκτίθενται σε υψηλά φορτία – αυξάνει τη στρεπτική ακαμψία και αντοχή. Η διαμόρφωση των μεταλλικών πάνελ μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα, επιτρέποντας σημαντική μείωση βάρους αμαξώματος.

Εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας νέας γενιάς

Η νέα γκάμα BMW Σειράς 7 θα χρησιμοποιεί έναν εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα τελευταίας γενιάς του BMW Group. Ο νέος βενζινοκινητήρας BMW TwinPower Turbo συνδυάζεται με πιο εξελιγμένο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Κορυφαία και εξατομικευμένα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης

Προηγμένη τεχνολογία πλαισίου υψηλής ακρίβειας και πρόσθετα συστήματα ελέγχου πλαισίου – στάνταρ ή προαιρετικά – αναβαθμίζουν την οδηγική άνεση και ποιότητα της επόμενης γενιάς BMW Σειράς 7.

Ταυτόχρονα, η ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο εκφράσεων της οδηγικής απόλαυσης φτάνει σε επίπεδο απαράμιλλο για την κατηγορία πολυτελών sedan. Η χρήση αερανάρτησης και στους δύο άξονες με αυτόματη ρύθμιση ύψους στάνταρ αυξάνει την οδηγική άνεση. Το Dynamic Damper Control περιλαμβάνεται στάνταρ. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι αποσβεστήρες βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης και ενισχύουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Η τελευταία αναβάθμιση του συστήματος Integral Active Steering, μαζί με το πρώτο ηλεκτρομηχανικό σύστημα ελέγχου κλίσεων αμαξώματος Dynamic Drive, αυξάνουν την οδηγική άνεση, τις δυναμικές επιδόσεις και την αυτοπεποίθηση στο δρόμο με τη νέα BMW Σειρά 7.

Οι πρόσφατες καινοτομίες προσφέρουν στους οδηγούς περισσότερες δυνατότητες επιλογής σεταρίσματος του οχήματος για τη δεδομένη κατάσταση: μπορούν να επιλέξουν πιο σπορτίφ συμπεριφορά ή βελτιστοποιημένη οδηγική άνεση, ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Επιπλέον, με το νέο διακόπτη Driving Experience Control μπορούν να ενεργοποιήσουν το ADAPTIVE mode. Σε αυτή τη ρύθμιση, το σετάρισμα του οχήματος προσαρμόζεται σύμφωνα με το οδηγικό στυλ και το είδος του οδοστρώματος.

Διαισθητική λειτουργία με Touch Display και BMW gesture control (αναγνώριση χειρονομιών).

Στη νέα BMW Σειρά 7, το μόνιτορ του λειτουργικού συστήματος iDrive έχει για πρώτη φορά μορφή Touch Display. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα μπορούν να λειτουργούν το σύστημα όπως τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές. Πέρα από τη γνωστή χρήση του Controller για τον έλεγχο του συστήματος, οι λειτουργίες του μπορούν να ελέγχονται και από την οθόνη αφής. Μία πρόσθετη λειτουργία του iDrive ονομάζεται BMW gesture control και λανσάρεται για πρώτη φορά. Κινήσεις χεριών ανιχνεύονται από έναν τρισδιάστατο αισθητήρα και ελέγχουν τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας εύκολα και διαισθητικά. Οι χειρονομίες μπορούν να χρησιμοποιούνται για αρκετές λειτουργίες, όπως έλεγχος έντασης ήχου στις εφαρμογές audio και αποδοχή ή απόρριψη εισερχομένων τηλεφωνικών κλήσεων. Υπάρχει επίσης δυνατότητα συνδυασμού μιας ειδικής χειρονομίας με μία εξατομικευμένη λειτουργία.

Μοναδικό στην κατηγορία πολυτελών sedan: Αυτόνομο παρκάρισμα. Η νέα BMW Σειρά 7 είναι το παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να παρκάρουν ή να ξεπαρκάρουν χωρίς οδηγό. Το σύστημα επιτρέπει στους οδηγούς να παρκάρουν σε πολύ στενούς χώρους στάθμευσης. Χρησιμοποιώντας το επίσης νέο BMW Display Key, ο οδηγός μπορεί να ζητήσει την είσοδο ή έξοδο από το χώρο στάθμευσης αυτόματα.

Καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια. Νέες λειτουργίες που υποστηρίζονται από τα συστήματα Driving Assistant Plus και Driving Assistant περιλαμβάνουν ελέγχους διεύθυνσης και κατεύθυνσης, Lane Departure Warning Assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, και λειτουργίες αποφυγής οπίσθιας σύγκρουσης και προειδοποίησης διερχόμενης κυκλοφορίας. Με το σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, πατώντας ένα μπουτόν μπορούν να αναγνωρίζονται τα όρια ταχύτητας που ανιχνεύονται μέσω του Speed Limit Info.

Σχετικές ειδήσεις