ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Quantum Leap με το Νέο Astra

Opel: Quantum Leap με το Νέο Astra

Σχεδιασμένο από λευκή κόλλα χαρτιού σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία της Opel, το Astra είναι μέχρι 200 κιλά ελαφρύτερο και με υπερσύγχρονους κινητήρες για γνήσια απόδοση, με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας και ανώτερη ποιότητα.

Opel και συμπαγή μοντέλα – αυτή η επιτυχημένη ιστορία ξεκίνησε με το Kadett το 1936 και συνεχίζεται με το νέο Astra, την 11η γενιά ενός συμπαγούς μοντέλου Opel. Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί συνολικά 24 εκατομμύρια αυτοκίνητα Kadett και Astra.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του bestseller της Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (17 – 27 Σεπτεμβρίου) σηματοδότησε το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μοντέλου. Ταυτόχρονα σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία της εταιρίας: Η επόμενη γενιά Astra είναι το πρώτο μοντέλο που εξελίχθηκε με βάση τις νέες προτεραιότητες και τους στόχους που τέθηκαν από τον CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann και τη στρατηγική DRIVE!2022. Το νέο Astra βασίζεται σε μία νέα ελαφριά αρχιτεκτονική, χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητήρες τελευταίας γενιάς και προσφέρει σύγχρονη συνδεσιμότητα μέσω ενσωμάτωσης smartphone και της προηγμένης υπηρεσίας προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar. Το νέο Astra θα συνεχίσει την παράδοση της Opel να λανσάρει χαρακτηριστικά μέχρι πρότινος γνωστά από μεγαλύτερες κατηγορίες στην κατηγορία των συμπαγών.

Το νέο μοντέλο είναι επίσης η επιτομή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel με την ανάγλυφη σχεδίαση και τις ρέουσες γραμμές. Επιπλέον, δείχνει πιο δυναμικό και λεπτότερο από ποτέ. Με λίγα λόγια: το νέο Astra συνδυάζει την απόδοση με τη κομψότητα και θα επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των συμπαγών με κορυφαίες καινοτομίες– είτε σαν πεντάθυρο ή σαν έκδοση Sports Tourer που επίσης γιόρτασε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και θα λανσαριστεί τους προσεχείς μήνες.

«Το νέο Astra θα συνεχίσει την παράδοση της Opel να κάνει τις καινοτομίες από υψηλότερες κατηγορίες προσιτές στο ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής στην Opel και αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα. Οι μηχανικοί μας κυριολεκτικά το δημιούργησαν από λευκή κόλλα χαρτιού, έχοντας πάντα τρεις βασικούς στόχους: απόδοση, συνδεσιμότητα και δυναμισμό,» δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το νέο Astra είναι μέχρι 200 kg ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η αθλητική του σχεδίαση το δείχνει άμεσα. Οι διαστάσεις του είναι μικρότερες, αλλά τόσο η ευρυχωρία όσο και η άνεση έχουν αυξηθεί αισθητά. Κάτω από το καπό το Astra θα φιλοξενεί μόνο κινητήρες τελευταίας γενιάς. Πολυάριθμες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης από ανώτερες κατηγορίες αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες του Astra, με κύρια χαρακτηριστικά την υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, την ενσωμάτωση υπερσύγχρονων smartphones και το επαναστατικό, νέο προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix light.»

Σχετικές ειδήσεις