ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Renault: Μείωση της παραγωγής στη Νότια Κορέα

Renault: Μείωση της παραγωγής στη Νότια Κορέα

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από το εργοστάσιο του Μπουσάν στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε η Renault Samsung Motors, θυγατρική της Renault.

Το εργοστάσιο στο Μπουσάν, στο νότιο τμήμα της χώρας, μειώνει στο εξής την παραγωγή του για το 2012, με την κατασκευή 180.000 αυτοκινήτων Nissan, Renault και Renault Samsung Motors, αν και διαθέτει ικανότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία καταγράφει μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της στη χώρα, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού από τη νοτιοκορεατική Hyundai και τη θυγατρική της Kia. Οι πωλήσεις της Renault Samsung Motors που διαθέτει κυρίως τέσσερα δικά της μοντέλα στη νοτιοκορεατική αγορά μειώθηκαν κατά 33% το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με τις έξι πρώτους μήνες του 2011, σε περίπου 83.000 αυτοκίνητα.

Η Renault διαβεβαιώνει τους υπαλλήλους της που θα δεχτούν να φύγουν, ότι θα διατηρηθεί ο μισθός τους για δύο χρόνια, θα λάβουν ένα πριμ αποχώρησης και θα υποστηριχθούν στην αναζήτηση εργασίας, ενώ ο όμιλος θα καλύπτει τα σχολικά δίδακτρα για τα παιδιά τους, διευκρίνισε εκπρόσωπος της θυγατρικής στο πρακτορείο Dow Jones, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.