ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Ρόμπερτ Κούμπιτσα ταχύτερος όλων!

O Ρόμπερτ Κούμπιτσα ταχύτερος όλων!
Έκπληξη ή απλά μία πρώιμη επίδοση; Είναι τελικά οι εξατμίσεις της Renault Lotus το μυστικό για την ταχύτητα; Τις παραπάνω ερωτήσεις...

Έκπληξη ή απλά μία πρώιμη επίδοση; Είναι τελικά οι εξατμίσεις της Renault Lotus το μυστικό για την ταχύτητα; Τις παραπάνω ερωτήσεις πρέπει να απαντήσει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα και η Renault Lotus στη Χερέθ (10 – 13 Φεβρουαρίου).

Η τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Χερέθ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είχε απ’όλα: Εκρήξεις ( το σπασμένο κινητήρα της Ferrari Τ150), εκπλήξεις (την επίδοση του Κούμπιτσα), αλλά και σταθερές εμφανίσεις (Force India). Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Renault Lotus), Άντριαν Σούτιλ (Force India) και Τζένσον Μπάτον (McLaren) ήταν οι τρεις πρώτοι της ημέρας.

Η ημέρα ήταν στη μέση της όταν ο Πολωνός βρήκε ρυθμό και πέτυχε το 1: 13.144’’ σε ένα σπριντ 3ων γύρων. Ο 2ος Αντριαν Σούτιλ, οδήγησε τη μεγαλύτερη απόσταση και συμπλήρωσε 117 γύρους αποδεικνύοντας πως η Force India μπορεί να έχει φέτος και αντοχή και ταχύτητα (αν και με το περυσινό αυτοκίνητο).
Την Τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών έλαμψε και ο Τζένσον Μπάτον. Η McLaren ήταν και τις τρεις ημέρες με ένα μονοθέσιο υβρίδιο (περυσινό με αναβαθμισμένα τμήματα) και έδινε βάρος στις δοκιμές ελαστικών. Βέβαια οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν βοήθησαν την ομάδα το πρωί. Σύμφωνα με την ομάδα ο χρόνος των 1: 13.553’’, σε μία προσομοίωση γύρου στα δοκιμαστικά.

Ο Μάρκ Βέμπερ ανέλαβε την Red Bull για την 3η ημέρα των δοκιμών αλλά δεν πίεσε αφού το αυτοκίνητο είχε επισκευασμένο κινητήρα (πρόβλημα στους κυλίνδρους από χθες) έμεινε στην πίστα για 20 γύρους και έγραψε χρόνους στο 1:15 όταν τα καύσιμα άδειασαν ελαφρώνοντας το αυτοκίνητο.
Η Ferrari μας απασχόλησε όλη τη την ημέρα αφού μία διαρροή λαδιού διέλυσε τον κινητήρα της F150. Οι μηχανικοί υπερέβαλαν εαυτούς και έβαλα τον Μάσα για τους τελευταίους 12 γύρους όπου και έκανε τον 5ο χρόνο.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ τέλος έκανε μικρά σπριντ το πρωί (5 γύρων) και περίμενε ως το απόγευμα όπου έκανε 20 συνεχόμενους γύρους με χρόνους στο 1:15 και 1:16. Οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα στην πίστα της Χερέθ.