ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θετική η αντίδραση του Κούμπιτσα

Θετική η αντίδραση του Κούμπιτσα
Η καλή αντίδραση στη φαρμακευτική αγωγή και τις επεμβάσεις, οδηγούν τους γιατρούς σε συνέχεια εγχειρήσεων για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα...

Η καλή αντίδραση στη φαρμακευτική αγωγή και τις επεμβάσεις, οδηγούν τους γιατρούς σε συνέχεια εγχειρήσεων για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, πιο σύντομα από ότι υπολόγιζαν.
Η κατάσταση του Πολωνού είναι σταθερή αλλά παραμένει κρίσιμη και θα μείνει στην εντατική για περισσότερο από μία ακόμη ημέρα. Αυτό, που ταλαιπώρησε τον 26χρονο ήταν η έντονη αιμορραγία στο αυτοκίνητο ενώ περίμενε (για μία ώρα) να τον απεγκλωβίσουν.

Ο δρ Τζιόρτζιο Μπαραμπίνο διευθυντής του νοσοκομείου Santa Corona Hospital στην Pietra Ligure δήλωσε: «Μετά το ατύχημα μας έφεραν τον Robert, με σοκ αιμορραγίας, φοβηθήκαμε μήπως είχαν τραυματιστεί οι πνεύμονες. Η πρώτη φάση είχε στόχο την σταθεροποίηση του ασθενούς. Ήταν μακριά και δύσκολη» και συνεχίζει: «Τώρα ο ασθενής μας προσπαθεί να περάσει από αυτή τη φάση. Μπορώ να πω, πως αντιδρά πολύ καλά στη θεραπεία. Προς το παρόν αναπνέει με τη βοήθεια μηχανημάτων αλλά αυτό είναι προσωρινό για να αποφύγουμε τις επιπλοκές. Στην αρχή είχαμε ανακοινώσει πως θα τον κρατούσαμε σε τεχνητό κώμα όμως όλα άλλαξαν και τον βγάλαμε από αυτή τη διαδικασία για να μην έχουμε εκπλήξεις. Θα πονά βέβαια αλλά δεν γίνεται αλλιώς».

Ο δρ. Ίγκορ Ροσέλο θα κάνει και τη δεύτερη εγχείρηση στο βραχίονά του Κούμπιτσα, η οποία θα είναι διορθωτική. «Ήθελα να κάνω αυτή την επέμβαση πολύ αργότερα, όμως ο ασθενής με τις καλές του αντιδράσεις, μου επιτρέπει να προχωρήσω». Το 2ο μέρος της εγχείρησης θα αποκαταστήσει τις βλάβες στα νεύρα και τους τένοντες, αν και σήμερα το μεσημέρι ο Πολωνός κατάφερε να κουνήσει τα δάχτυλά του παρά τους πόνους. Πάντως οι γιατροί δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την ολιγόωρη πρόοδο του Πολωνού.
«Ενώ περιμέναμε πως η αιμορραγία θα συνεχιστεί ο ασθενείς μας διέψευσε. Η αιμορραγία σταμάτησε πολύ νωρίς και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε» δήλωσε ο δρ Τζιόρτζιο Μπαραμπίνο και πρόσθεσε: «συνήθως οι ασθενείς με αυτά τα τραύματα μένουν σε καταστολή 3 – 5 ημέρες για να σταθεροποιηθούν ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα χρειάστηκε ένα μόλις 24ωρο. Αυτό μας δίνει ελπίδες να συνεχίσουμε».