ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW M5/6 Coupe στη Σαγκάη!

BMW M5/6 Coupe στη Σαγκάη!
Στην έκθεση της Σαγκάης που θα γίνει μεταξύ 21-28 Απριλίου, η γερμανική...

Στην έκθεση της Σαγκάης που θα γίνει μεταξύ 21-28 Απριλίου, η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει δύο ακόμη εξωτικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για την Coupe εκδοχή της νέας 6 Convertible που γνωρίσαμε προσφάτως, καθώς και για την ταχύτερη εκδοχή της νέας 5άρας με τον κωδικό: M5.

Έτσι η έκδοση παραγωγής της 6 Coupe Concept που είδαμε στην έκθεση του Παρισιού θα πάρει σάρκα και οστά στη Σαγκάη. Το αυτοκίνητο αναμένεται να μην διαφέρει πολύ (ίσως και καθόλου!) σε σχέση με το μοντέλο του Παρισιού, ενώ από πλευράς κινητήρων αναμένεται να χρησιμοποιεί τα σύνολα της ανοικτής έκδοσης, που δεν είναι άλλα από το εξακύλινδρο 3λιτρο με τους 320 ίππους, και το V8 με τους 407 ίππους (και τα δύο υπερτροφοδοτούμενα).

Στην ίδια έκθεση η BMW θα μας παρουσιάσει και την πολυπόθητη M5, αλλά σε μορφή concept, ενώ η έκδοση παραγωγής θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Στην περίπτωση της M5 ο κινητήρας που θα χρησιμοποιείται θα είναι ο επίσης V8 των 4,4 λίτρων (που τοποθετείται στις X5 M, και X6 M) και με υπερτροφοδότηση θα αποδίδει πάνω από τους 555 ίππους των SUV (περίπου 578 ίππους). Τέλος, φήμες θέλουν τη BMW να ετοιμάζει και τη σεντάν εκδοχή της 6άρας Coupe, η οποία όμως είναι άγνωστο πότε θα παρουσιαστεί.

Πηγή: autotriti