ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χίρβονεν 1ος με βραχεία κεφαλή

Χίρβονεν 1ος με βραχεία κεφαλή
Ο Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford) οδηγεί τους 5 πρώτους της γενικής κατάταξης...

Ο Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford) οδηγεί τους 5 πρώτους της γενικής κατάταξης σε ένα συναρπαστικό φινάλε στο ράλι Σουηδίας.

Μόλις 15’’ χωρίζουν τους οδηγούς του top 5 στη γενική κατάταξη του ράλι Σουηδίας και όλα δείχνουν πως το 3ο και τελευταίο σκέλος αύριο θα είναι συναρπαστικό.

Οι δύο πρώτοι Μαντς Όστμπεργκ (Stobart Ford) και Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford) αντιμετώπισαν προβλήματα στο 2ο πέρασμα των ειδικών το απόγευμα αφού οι τελευταίοι είχαν διαφορετικά πατήματα και είχαν γεμίσει με αυλάκια τις ειδικές.

Τα προβλήματα αυτά επέτρεψαν στους Πέττερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3) Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Abu Dhabi Ford) και Σεμπαστιάν Οζιέρ (Red Bull Citroen DS3) να πλησιάσουν. Ο Χίρβονεν έχασε λίγο χρόνο με ένα τετ – α – κε στην ειδική Σαζέν. «Αν αύριο ξεκινώ πρώτος, δεν έχω ελπίδες για τη νίκη» λέει ο Χίρβονεν και προσθέτει: «μοναδική λύση είναι να πάω flat out». Τις δυσκολίες του πρώτου στην εκκίνηση αντιμετώπισε ο Όστμπεργκ , που δήλωσε πως προτειμά το πυκνό χιόνι από τις συνθήκες που βρήκε σήμερα.

Για τον Σόλμπεργκ η ημέρα ήταν καλύτερη αφού κατάφερε να κερδίσει την έφεση και να μην μετρήσει η ποινή των 10’’.
Στο στρατόπεδο της Ford ο Λάτβαλα κράτησε σταθερό ρυθμό και στοχεύει σε επίθεση αύριο (Κυριακή 13 / 2).

Νικητής σε όλες τις απογευματινές ειδικές διαδρομές ήταν οι οδηγοί της Citroen. Ο Λέμπ κέρδισε 3 και 1 ο Οζιέρ.