ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Χάιντφελντ αντικαταστάτης του Κούμπιτσα στη Ρενό

Ο Χάιντφελντ αντικαταστάτης του Κούμπιτσα στη Ρενό
Ο Νικ Χάιντφελντ θα καλύψει το κενό του Ρόμπερτ Κούμπιτσα στη Ρενό, καθώς η ομάδα της Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε σήμερα ότι...

Ο Νικ Χάιντφελντ θα καλύψει το κενό του Ρόμπερτ Κούμπιτσα στη Ρενό, καθώς η ομάδα της Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 33χρονος Γερμανός θα «τρέξει» στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, με το οποίο θα ανοίξει στις 13 Μαρτίου η «αυλαία» της νέας σεζόν. Η γαλλική ομάδα έκανε γνωστό ότι ο έμπειρος οδηγός θα οδηγήσει το μονοθέσιο στις δοκιμές ενόψει της καινούριας χρονιάς, ενώ στη συνέχεια θα λάβει μέρος και στους αγώνες μαζί με τον Ρώσο Βιτάλι Πετρόφ. Ο Κούμπιτσα έχει τεθεί εκτός «μάχης» για τουλάχιστον τρεις μήνες, ενώ ενδέχεται να χάσει ολόκληρη τη σεζόν, ύστερα από τον τραυματισμό του σε αγώνα ράλι στη Γένοβα πριν από έντεκα ημέρες.

Οι άνθρωποι της Ρενό τέσταραν τον Χάιντφελντ την προηγούμενη εβδομάδα στη Χερέθ και η εικόνα του Γερμανού τους «έπεισε», αφού πιάνει... δουλειά από τις δοκιμές που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στη Βαρκελόνη. Οι δοκιμές αρχίζουν την Παρασκευή και ο Χάιντφελντ θα οδηγήσει την R31 το Σάββατο και τη Δευτέρα, ενώ ο Πετρόφ την Παρασκευή και την Κυριακή.

Ο Γερμανός είναι ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς στη Φόρμουλα Ένα, καθώς τα τελευταία ένδεκα χρόνια έχει λάβει μέρος σε 172 γκραν πρι.
«Θα ήθελα να επιστρέψω στη Φόρμουλα Ένα κάτω από διαφορετικές συνθήκες, αλλά είμαι υπερήφανος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία»
δήλωσε ο Χάιντφελντ και συμπλήρωσε:
«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, αλλά εντυπωσιάστηκα απ΄ ότι έχω δει μέχρι στιγμής ως προς τις εγκαταστάσεις και την αφοσίωση των ανθρώπων στο Ενστόουν (σ.σ. η έδρα της Ρενό στη Βρετανία). Πραγματικά απόλαυσα τη δοκιμή της προηγούμενης εβδομάδας στη Χερέθ και έχω ήδη προσαρμοστεί καλά με τα παιδιά στην πίστα. Έχω καλή αίσθηση για το μονοθέσιο, το οποίο είναι αρκετά καινοτόμο. Έχω εξαιρετικά μεγάλο κίνητρο και ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Ρενό, Ερίκ Μπουγέ, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η ομάδα πέρασε δύο δύσκολες εβδομάδες και έπρεπε να αντιδράσουμε γρήγορα. Δώσαμε στον Νικ μια ευκαιρία στη Χερέθ την προηγούμενη εβδομάδα και πραγματικά μας εντυπωσίασε. Είναι γρήγορος, έμπειρος και πολύ δυνατός τεχνικά με την αντίληψή του για το μονοθέσιο. Πάντα λέγαμε ότι η προτεραιότητα ήταν να έχουμε έναν έμπειρο οδηγό στο μονοθέσιο και αισθανόμαστε ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τη θέση».