ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Φέτελ ξανά στην κορυφή

Ο Φέτελ ξανά στην κορυφή
Από την πρώτη θέση που είχε στις χθεσινές δοκιμές, συνεχίζει σήμερα ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) στη Βαρκελώνη. Ο κάτοχος...

Από την πρώτη θέση που είχε στις χθεσινές δοκιμές, συνεχίζει σήμερα ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) στη Βαρκελώνη.
Ο κάτοχος του τίτλου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2010 έγραψε χρόνο 1: 23,315’’, μπροστά από τους Ρούμπενς Μπαρικέλο (Williams) + 0,727’’ και Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) + 1,415’’.

Στην τετράωρη περίοδο των δοκιμών ( από τις 08:00 – 12:00) ο Φέτελ ακολούθησε τη χθεσινή τακτική κάνοντας σύντομα σπριντ των 5 – 8 γύρων με λίγα καύσιμα αλλά με προγραμματισμένα πιτ στοπς και μαλακά λάστιχα. Μετά το μεσημεριανό διάλλειμα η Red Bull θα ακολουθήσει δοκιμές διαρκείας κάνοντας προσομοίωση αγώνα.



Πολύ κοντά του κινήθηκε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο (Williams) ο οποίος ακολούθησε περισσότερο δοκιμές αντοχής παρά σπρίντς. Ο Βραζιλιάνος έμεινε στην πίστα για 66 γύρους. Ρόζμπεργκ (Mercedes) και Ντι Ρέστα (Force India) μέτρησαν 61 και ο Πετρόβ (Lotus Renault) 60. Ο τελευταίος δεν ήταν προγραμματισμένος να οδηγήσει σήμερα (Σάββατο 19/2) όμως ένα πρόβλημα στο KERS χθες τον ανάγκασε να μην κάνει πολλούς γύρους. Έτσι σήμερα πήρε τη θέση του Χέιντφιλντ.


Προβλήματα στα υδραυλικά της McLaren δεν άφησαν τον Τζέϊσον Μπάτον να ολοκληρώσει ένα ολόκληρο σετ γύρων.
Πρώτη εμφάνιση σήμερα (Σάββατο 19/2) και για τον Ρικάρντο Τεξέϊρα στο τιμόνι της Lotus. Ο Νοτιοαφρικανός θα είναι δοκιμαστής της ομάδας.