ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα οικολογική εποχή της BMW

Η νέα οικολογική εποχή της BMW
Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα γενιά οικολογικών μοντέλων...

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα γενιά οικολογικών μοντέλων της με την ονομασία «i». Τα δύο πρώτα δείγματα γραφής θα είναι το μικρό i3 και το σπορ i8.

Στόχος των Βαυαρών με ήταν η δημιουργία μιας νέας αυτόνομης σε σχέση με την BMW υπο-μάρκας, η οποία θα εντάσσει αμιγώς οικολογικά μοντέλα (δηλ. ηλεκτρικά plug-in και υβριδικά).

Τα εν λόγω οχήματα, μάλιστα, θα ενσωματώνουν κορυφαία επίπεδα τεχνολογίας, τόσο σε ότι αφορά στην κατασκευή και δομή του αμαξώματος, όσο και σε σχέση με τις μονάδες που θα τους παρέχουν την κίνηση. Αυτό ακριβώς περιγράφει με ιδιαίτερα περιεκτικό τρόπο και η ονομασία LifeDrive που θα τα χαρακτηρίζει, με το πρώτο συνθετικό να αντιστοιχεί αφενός στο αλουμενένιο πλαίσιο στο οποίο θα εδράζεται η κινητήρια μονάδα των οχημάτων, αφετέρου στον επίσης προηγμένο «κλωβό» των επιβατών, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ανθρακονόμητα, με στόχο τον περιορισμό του συνολικού βάρους.

Όσο για το δεύτερο συνθετικό, οι ιθύνοντες της Γερμανικής εταιρείας αναφέρουν χαρακτηριστικά πως σε αυτόν θα αντιστοιχούν οι εξελιγμένοι συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) ιόντων λιθίου των οχημάτων, που ήδη βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης τους.

Πηγή: 4τροχοί