ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Honda κυριαρχεί στη Μαλαισία

Η Honda κυριαρχεί στη Μαλαισία
Κέισι Στόνερ, Ντάνι Πεντρόζα και Αντρέα Ντοβισιόζο. Οι τρεις αναβάτες της Repsol Honda Team ήταν οι ταχύτεροι στις ...

Κέισι Στόνερ, Ντάνι Πεντρόζα και Αντρέα Ντοβισιόζο. Οι τρεις αναβάτες της Repsol Honda Team ήταν οι ταχύτεροι στις δοκιμές της Σεπάνγκ, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Οι δύο πρώτοι (Στόνερ Πεντρόζα) έγραψαν καλύτερο χρόνο (2:00,229 και +0,113 αντίστοιχα) από το ρεκόρ του Βαλεντίνο Ρόσι το 2009. Ο Ιταλός της Ducati Marlboro Team δεν βγήκε στην πίστα επειδή ήταν άρρωστος.

Η δεύτερη ημέρα των επίσημων δοκιμών είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη ζέστη σε συνδυασμό με υγρασία. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Honda η θερμοκρασία στην άσφαλτο ξεπερνούσε τους 60οC κάτι που έκανε τους αναβάτες να υποφέρουν. Πάντως ο Στόνερ άντεξε 42 γύρους και μάλιστα στον τελευταίο πέτυχε και τον καλύτερο χρόνο. Ο ίδιος δήλωσε πως αν οι συνθήκες είναι καλύτερες αύριο (Πέμπτη 24/2) το φράγμα του 2:00 θα πέσει εύκολα.

Τους τρεις της Honda ακολούθησαν οι Μπεν Σπις και Χόρχε Λορένθο της Yamaha Factory Racing με χρόνο 2:00,824’’και 2:00,931’’, μάλιστα ο Σπις είχε μία ανώδυνη πτώση στη στροφή 7.

Μεγάλος απών ο Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati Marlboro Team) ο οποίος εμφανίστηκε στην πίστα το πρωί αλλά έφυγε γρήγορα για το ξενοδοχείο να ξεκουραστεί, ώστε να δουλέψει αύριο (24/2) όπου θα είναι και τελευταία ημέρα των δοκιμών.

Τους επτά καλύτερους χρόνους κλείνουν οι δύο αναβάτες της ομάδας San Carlo Honda Gresini: Μάρκο Σιμονσέλι και Χιρόσι Αογιάμα. Οι δύο δούλευαν στην ανάρτηση της RC212V και ιδιαίτερα στη σταθερότητά της στα φρένα.
Πιο πίσω στην άτυπη κατάταξη ήταν ο Αλβάρο Μπαουτίστα (Rizla Suzuki), όπου και αυτός υποφέρει από ίωση. Κατάφερε όμως να συμπληρώσει 35 γύρους στην πίστα και να πετύχει χρόνο 2:02,035.
Μοναδικός αναβάτης της Ducati Marlboro Team ο Νίκι Χέιντεν όπου δούλεψε σε δύο μοτοσικλέτες διαφορετικούς συνδυασμούς αναρτήσεων και ελαστικών.