ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στη Γενεύη το νέο Mini Rocketman

Στη Γενεύη το νέο Mini Rocketman
Μπορεί να πρόκειται για ακόμη ένα concept της Mini, όμως το νέο Rocketman...

Μπορεί να πρόκειται για ακόμη ένα concept της Mini, όμως το νέο Rocketman δείχνει να είναι πιο κοντά στις βασικές αρχές του πρώτου Mini της δεκαετίας του 1950! Το αυτοκίνητο στην αρχική του μορφή εγγυάται κορυφαία χρηστικότητα παρά το μικρό μέγεθος του, που φτάνει τα 3,4 μέτρα.

Στον αντίποδα του Mini Countryman που είναι το μεγαλύτερο όχημα που μας έχει παρουσιάσει η φίρμα στη σύγχρονη ιστορία της, το νέο Mini Rocketman είναι το απόλυτα μικρότερο! Έχει αισθητά μικρότερο μήκος από τις τρίθυρες εκδόσεις που κυκλοφορούν, και αποτελεί στην ουσία ένα concept το οποίο όμως δείχνει τόσο μελετημένο, που μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι βρίσκεται πιο κοντά στις βασικές αρχές του Mini της δεκαετίας του 1950, από κάθε άλλο όχημα του κατασκευαστή! Αυτό γιατί οι σχεδιαστές του Rocketman ήθελαν να δημιουργήσουν ένα Mini πιο μικρό από το υπάρχον μοντέλο, που την ίδια στιγμή θα μπορεί να χωρέσει και πάλι τέσσερα άτομα, όμως ο εσωτερικός του χώρος θα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Έτσι η εσωτερική του διάταξη είναι 3+1 θέσεων, που ίσως τελικά έχει περισσότερο νόημα από την τετραθέσια των τωρινών One και Cooper (!), με την τέταρτη θέση (της οποίας η πλάτη πέφτει) να εξυπηρετεί καλύτερα ως αποθηκευτικός χώρος, όταν δεν φιλοξενεί κάποιον επιβάτη. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο ευκολίας συμβάλλουν και οι μεγάλες πόρτες που ανοίγουν διάπλατα και «σπάνε» σε δύο μέρη για ακόμη καλύτερη πρόσβαση από και προς το εσωτερικό, ενώ την παράσταση κλέβει και ο χώρος των αποσκευών που σύρεται προς τα έξω (κατά 350 χιλιοστά)! Οι διαστάσεις που δίνει η Mini για το Rocketman concept είναι τα: 3.419x1.907x1.398 χιλ. για ΜxΠxΥ (πλάτος μαζί με τους καθρέπτες), ενώ το μοντέλο πατά σε ζάντες μεγέθους 18 ιντσών.

Το σασί είναι από ανθρακόνημα, ενώ στη μείωση του βάρους και κατά συνέπεια της κατανάλωσης συμβάλλουν επίσης οι ζάντες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το σκοπό, καθώς και η μελετημένη αεροδυναμική του αμαξώματος.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία σχετικά με το Rocketman δεν έχει ανακοινώσει ακόμη η Mini, πέρα από το γεγονός ότι η μέση τιμή της κατανάλωσης του θα κυμαίνεται στα 3 λίτρα/100 χιλιόμετρα (που με τη σειρά της παραπέμπει σε χρήση πετρελαιοκινητήρα, ή υβριδικής τεχνολογίας). Σε κάθε περίπτωση όμως μείνετε συντονισμένοι, αφού η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει σε λίγες μόλις ημέρες.

Πηγή: autotriti