ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Maserati GranCabrio Sport

Maserati GranCabrio Sport
Στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη η Maserati θα αδιαφορήσει...

Μία ακόμα παραλλαγή πάνω στο θέμα GranSport ετοίμασε για τη Γενεύη η εταιρία από τη Μόντενα. Η Maserati κρατά τις γραμμές της Sport βγάζει την οροφή και δημιουργεί την GranCabrio.

Πρόκειται για την έκδοση Sport, η οποία «φορά» τον V8 κινητήρα των 4.700 κ.εκ , ο οποίος αποδίδει 450 ίππους και 500 Nm ροπής. Μάλιστα οι μηχανικοί της Maserati, ισχυρίζονται ότι το νέο μοτέρ τους καταναλώνει λιγότερα καύσιμα (-6%) σε σχέση με το παρελθόν.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο κιβώτιο της ZF, καθώς το λογισμικό που διαχειρίζεται τη λειτουργία του προέρχεται από την Quattroporte Sport GT S. Επίσης, η Sport διαθέτει νέες και πιο σπορτίφ ρυθμίσεις στην ανάρτηση, που περιλαμβάνει τα «ενεργά» αμορτισέρ Skyhook της Maserati. Τέλος τα φρένα του αυτοκινήτου, έχουν διάτρητες και χαραγμένες δισκόπλακες, για καλύτερη απόδοση στη σκληρή χρήση.

Πέρα από τις μηχανολογικές αναβαθμίσεις, η GranCabrio Sport ξεχωρίζει και στον τομέα της εμφάνισης. Το χρώμα έχει την απόχρωση, «Rosso Trionfale», η οποία είναι εμπνευσμένη από τις αγωνιστικές προτάσεις της μάρκας της δεκαετίας του ’50.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η νέα GranCabrio Sport θα διατίθεται σε 62 συνολικά αγορές ανά τον κόσμο, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από φέτος το καλοκαίρι.