ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα σαλόνι σε 4 τροχούς

Ένα σαλόνι σε 4 τροχούς
Όπως ήδη γνωρίζουμε, το Opel Zafira Tourer Concept θα κάνει την...

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το Opel Zafira Tourer Concept θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όπως δηλώνουν οι σχεδιαστές της εταιρείας: Το Zafira Tourer Concept είναι ένα ‘σαλόνι πάνω σε τροχούς’ (lounge on wheels) με ένα φωτεινό, ευάερο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό που προσφέρει ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες. Το μοντέλο χαρακτηρίζεται από το πανοραμικό παρμπρίζ το οποίο καταλήγει στη μεγάλη κρυστάλλινη ηλιοροφή, η οποία με τη σειρά της εκτείνεται μέχρι το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, δημιουργώντας μια πολύ ευάερη εικόνα στο εσωτερικό.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το Zafira Tourer Concept θα χρησιμοποιεί μία νέα έκδοση του κινητήρα 1.4 Turbo με τεχνολογία Start/Stop, ενώ διαθέτει καινοτόμες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την ασφάλεια και την άνεση όπως το πλήρως προσαρμοζόμενο σύστημα απόσβεσης FlexRide. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 245/40 R20, σε ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20 ιντσών με διπλές ακτίνες.

Εσωτερικά, μία ξεχωριστή πινελιά είναι το δεύτερο πάνελ από high-tech συνθετικό υλικό πλαισιωμένο από λυχνίες LED. Μικροσκοπικά μεταλλικά ρινίσματα εμφυτεύονται μέσα στο πλαστικό αντανακλώντας το φως και αναδύοντας ένα ευχάριστο, γλυκό φως σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου. Οι μηχανικοί της Opel εξέλιξαν ακόμα περισσότερο τη φιλοσοφία επτά καθισμάτων Flex7 που λανσάρισε για πρώτη φορά το Zafira. Έτσι το σύστημα είναι πιο προηγμένο από ποτέ. Η τρίτη σειρά μπορεί όπως πάντα να αναδιπλώνεται πλήρως στο επίπεδο του πατώματος. Εντελώς αυτόματα, με το πάτημα ενός μπουτόν, η πενταθέσια διάταξη, μπορεί να μεταμορφώνεται σε μία ευρύχωρη καμπίνα με τέσσερις θέσεις πίσω, ενώ χάρη σε έναν έξυπνο, μηχανισμό αναδίπλωσης, η πλάτη του μεσαίου καθίσματος της δεύτερης σειράς μεταμορφώνεται σε άνετα υποβραχιόνια για τους επιβάτες των εξωτερικών καθισμάτων. Στη συνέχεια, αυτά μπορούν να μετακινηθούν προς τα πίσω και μέσα, δημιουργώντας μέγιστο χώρο για τα χέρια και τα πόδια των επιβατών, ενώ υπάρχουν, και επεκτεινόμενα υποπόδια για ακόμη πιο ξεκούραστα ταξίδια.

Τα αναδιπλούμενα προσκέφαλα λειτουργούν επίσης ηλεκτρικά και προάγουν την αίσθηση ευρυχωρίας πρώτης κατηγορίας για την καμπίνα του Zafira Tourer Concept. Για λόγους ασφαλείας, τα προσκέφαλα παραμένουν σε κάθετη θέση για τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο κινείται. Στη ρύθμιση lounge, με εξαίρεση το προσκέφαλο του οδηγού, περιστρέφονται κατά 90 μοίρες στην οριζόντια θέση, ενώ τα εξωτερικά στοιχεία κλίνουν ελαφρώς προς τα εμπρός. Στο εσωτερικό, μία οθόνη αφής κυριαρχεί στην κεντρική κονσόλα, ενώ καλυμμένος αποθηκευτικός χώρος από πάνω ενδείκνυται για ένα tablet PC όπως το iPad. Η θέρμανση ελέγχεται με δύο περιστρεφόμενα κουμπιά κάτω από την οθόνη και ο κλιματισμός μέσω μπουτόν.

Χάρη στα ευέλικτα και περιστρεφόμενα tablet PC στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, οι επιβάτες της δεύτερης σειράς μπορούν να σερφάρουν με άνεση στο internet ή να χειρίζονται εφαρμογές πολυμέσων. Καθίσματα από δέρμα caramel υψηλής ποιότητας με ασορτί ραφές, που δημιουργούν αντίθεση με τη σκούρα Cocoa brown επένδυση των καθισμάτων, μία μαλακή και παχιά μοκέτα και πολλά ποιοτικά υλικά ευχάριστα στην αφή, υπογραμμίζουν τον αποκλειστικό χαρακτήρα του πολυμορφικού μοντέλου.

Πηγή: autotriti